Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit jelent ha érvénytelen a...

Mit jelent ha érvénytelen a félévem?

Figyelt kérdés

Milyen következményekkel jár ha ez afélévem érvénytelen?

A következő félévbe mehetek passzívba?

2010. máj. 23. 21:00
 1/6 anonim ***** válasza:

ez szunjektív vélemény. Akkor érvénytelen, ha annyira elhülyülted, hogy mindenből megbuktál vagy le vagy tiltva, és a ráépülő tárgyakat nem tudod felvenni a következő félévben. Igen, ekkor jön a passzív félév, és utána nekirugaszkodhatsz mégegyszer.

Ez a hülyeség 2 államilag támogatott félévedbe kerüét.

2010. máj. 23. 21:11
 2/6 SzilKa ***** válasza:
Csak 1 féléve ment potyára, a passzív félév nem számít bele az államis félévek számába.
2010. júl. 2. 16:43
 3/6 anonim válasza:

Szia!

Nálunk a jogi karon ez 1 év kiesést jelentene, ugyanis, ha nem teljesítetted az első félév tárgyait, a második félévben nem tudtad felvenni, mert nincs keresztévfolyam, így csak szeptemberben indul újra a tárgy.

Magyarul:

Mivel egymásra épűlnek a tárgyak, nálunk így nem 5 év alatt végeznéd el a jogot, hanem alapból 6 -tal indulnál. Kezdhetnéd szeptemberben elölről, mindaddig, amíg a fő tárgyakat nem teljesíted.

2010. júl. 2. 18:44
 4/6 A kérdező kommentje:
Első félévet elvégeztem.a másodikat Qrtam el, mert nem úgy jöttek össze a dolgok, mint ahogyan terveztem.Szóval gondolom szeptembertől kihagyás, és aztán folytathatom ahol abba hagytam.Csak azt nem értem, hogyha aktív félévre jelentkeztem, de nem teljesítettem egy kurzust sem, akkor azt passzívnak fogják venni, vagy csak simán buktam egy félévet és ennyi?4 Jár ez valamilyen büntetéssel, szankcióval?remélem nem...
2010. júl. 3. 22:49
 5/6 SzilKa ***** válasza:
Nem tartom valószínűnek, hogy visszamenőleg passzívnak nyilvánítanák a tavaszi félévedet. Ami hátrányod származhat ebből, ha államis vagy, hogy a következő félévtől áttehetnek költségtérítésesre, illetve vannak fősulik/egyetemek, ahol fizetni kell a felvett, de nem teljesített kreditekért is (ez nálunk pl. 1500Ft/kredit). Mindenképp érdemes lenne beszélned a tanulmányi ügyintéződre, hogy mire számíthatsz.
2010. júl. 4. 10:20
 6/6 A kérdező kommentje:
A "nálunk" alatt melyik sulit érted? Én az ELTE-TÓK-ra járok/jártam...
2010. júl. 4. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!