Egy évet (2 szemesztert) jártam az SZTE-re mérnökinformatika szakra és nem kaptam levelet az oktatási hovataltól tartozásról?
Alapképzésen 1 félévet fizetnek, utána már az önköltéség felét vissza kell fizetni, de nem kaptam levelet.
Ahogy beadtam a törlésre a kérelmet 2 hétre rá kaptam egy levelet az SZTE-től a jogyviszonyom megszakitásáról, de abban semmi anyagi dologról nem esik szó.
Nem tudom, hogy ezek mennyire számitanak, de kettős állampolgár vagyok Szerb-Magyar, illetve szociális helyzetemre tekintettel jogosult voltam szociális ösztöndíjjra.
Fogsz kapni, de van, h 1 évre rá küldik.
2 félév felét kell majd visszafizetni.
Vagy részletet kéthetsz vagy azt, h majd a határozattól számítva képzési idő + 365 napon belül lesz magyarországi munkaviszonyod 1 évig, azaz 2 év alatt 1 évet dolgozol Magyarországon.
Ha megjött a levél lesz 45 napod kérvényezni a részlet fizetést vagy a ledolgást.
Ha a ledolgozást választod és nem lesz meg a kellő mennyiségű munkaviszony akkor arányosan kiszámítják és annyit kell fizetned 1 összegbe ami marad. Pl.: 200eFt/félév , 2 félév 400Ft
2 félév ledolgozás esetén =300nap munkaviszony
Te 150 napot dolgozol mondjuk akkor az a fele így arányosan a 400 felét 200at kell egybe kifizetned pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!