Valóban csak IT, mérnök és orvosi diplomát van értelme csinálni?
Világ életemben humán beállìtottságú voltam, matekból, kémiából közepes, fizikából négyes, tehát ha akarnék se tudnék bejutni reál szakra. Viszont körül vagyok véve IT-sekkel, a párom ès az összes barátja ilyen területen dolgozik, illetve as egyikük barátnöje is most kezdi az egyetemet programozóként.
Én nyelvszakra megyek (német-norvég), amikor megmondom, minding megkapom, hogy a bölcsészkar öngyilkosság, akkor már inkább szakma, annyi nöies van azok közt is, mondjuk fodrász, bolti eladó, ha reál szakon nem tudnék diplomázni, akkor magától értetödöen nem kell diplomázni, és kész.
A párom többnyire elrendezi annyival, hogy egy jól keresö fél már van a családban, ha megtehetjük, hogy azt tanuljak, amit szeretnék, ö nem fog beleszólni (nem a szüleim költségén, külön élek, dolgozom)
Két magasabb végzettségű van a családban a lány műszaki menedzser, a fiú mechatronikai mérnök, végeredmény az egyik munka hiányában elvégzett egy szakmát, a másikat gyakorlat hiánya miatt nem alkalmazták, így most ügyintéző a T-mobilenál
Szóval itthon szakmánál tovább nem érdemes menni, akkor inkább egy nyelv vagy kettő, és ezeket könnyebben megtanulod utána választasz egy országot ahol beszélik azt a nyelvet, ez rövid távon is pénzben is és időben is 100x kifizetődőbb mint egy diplomáért szenvedni amire nincs garancia hogy hasznosítod, bár előny de nem egy Olasz kávézóban.
Van egy 21 éves fiatal még a családban de nem látja senki a végét miután befejezi még azt a 3 évet. De valószínű angol középfokkal feltehetőleg külföldi munka lesz abból is.
25F
Azt kifelejtettem hogy nekik nem ér annyit a dolog, hogy távol legyenek a családtól, a mindennapoktól, ha meg úgy van nem mindegy hogy kint mennyit kap, az itthonihoz mérten. Inkább maradnak és keresnek más alternatívát.
"Azt kifelejtettem hogy nekik nem ér annyit a dolog, hogy távol legyenek a családtól, a mindennapoktól, ha meg úgy van nem mindegy hogy kint mennyit kap, az itthonihoz mérten. Inkább maradnak és keresnek más alternatívát."
Ezek magyarországi állások.:-)
Ezekkel lehet a VÉGZETTSÉGHEZ hasonló, munkát GYORSAN, MAGAS fizetésért szerezni.
Vagyis.: Egy bölcsés kevesebb eséllyel helyezkedik el a végzettségéhez hasonló munkakörben.
Ha igen, akkor is ált. sokáig keres állást (több hónap)
Ha igen, akkor elég alacsony fizetésért.
De ez statisztika, attól még ki lehet tűnni az önéletrajzoddal a többi álláskeresőtől, csak ehhez sokat kell dolgozni, versenyeket nyerni, tapasztalatot szerzeni, OTDK-t írni stb. stb.
Nekem az volt a szerencsém, hogy iszonyatosan sok dolgot csináltam egyetem mellett, elég jól nézett ki az önéletrajzom, így kemény 1. hét alatt találtam állást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!