BGdó kérdése:

Hogyan tanuljak?

Figyelt kérdés
Nekem is nehéz, de közeledik az iskola. Tudtok ajánlani jó módszert/praktikát ami megkönnyíti a tanulást?
2017. aug. 3. 16:27
 1/2 anonim válasza:

Nem voltál agykontrollon? :) ha érdekel, hogy tanulj, akkor érdemes elvégezned! Próbálj meg minél több színt használni. Én pl. ha törit tanultam, más színnel emeltem ki az évszámokat, mással a neveket, megint mással a helyszíneket. Valahogy jobban megmaradt. Vagy érdemes térkép szerűen felírogatni egy lapra az eseményeket. Ez akkor jó, ha sok több helye több dolog történik. Pl. Amerikában folyt a rabszolga felszabadítás (felírod a fektetett lap bal oldalára a fontosabb évszámokat, eseményeket), Európában pedig kezdetét vette az egységesítés (jobb oldalra az európai eseményeket).

Így kapsz egy egészet az egész világról, és ez sokszor nagy segítség, mert a töri ok-okozat sorozata.

Sokszor sokat segít, ha valamit többször leírsz/lerajzolsz :) ne sajnáld rá az időt, jobban megmarad!!

Próbáj meg óráról órára készülni, mert a TZ-nél már csak át kell olvasnod még egyszer az egészed. Én sokszor akartam 2 nap alatt 2 hónapnyi anyagot megtanulni :D ne feledd, sokszor kicsit könnyebb megtanulni! :) és sose lehet tudni, hogy mikor akar a tanár feleltetni vagy íratni valamit.

Remélem, tudtam segíteni! Sok sikert!

2017. aug. 4. 09:07
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm <3
2017. aug. 4. 13:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!