Egyetemi előadásokon mennyi kommunikáció van hallgató és előadó között?
Van e olyan, hogy az előadó kiszúr valakit és kérdez tőle, akármilyen interakció a két fél között?
Vagy csak elmondja az anyagot, megkérdezi hogy mit nem értünk és mehetünk világgá?
Ne kövezettek meg, lehet hülyeség, nem voltam még egyetemista, ezért kérdezem hogy hogyan zajlik le egy-egy előadás. Köszönöm a válaszokat! (egyébként ME-GÉIK ről an szó)
Hát ez nagyon létszám és tanárfüggő.
Kis létszámú csoportnál, általában elmondja a tanár, hogy ha van kérdés akkor nyugodtan kérdezzünk.
Viszont ha 300 főnek tart előadást, nem igazán lehet kérdezni, max szünetben és előadás után.
De felszólítani nem szoktak senkit.
EGyáltalán nem jellemző, előadásokon pláne. AKi szereti az interaktív előadásokat, az is inkább csak kérdez, általában mindig van, aki válaszol, de az sem baj ha nincs.
Én mondjuk kifogtam előző félévben egy tanárt gyakorlaton aki állandóan felszólítgatott mindenkit, még mielőtt "leadta" az anyagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!