Masodeves szociologus hallgato vagyok az ELTE-n. Egyre jobban erdekel az ujsagiras. Ugy erzem vannak atfedesek a 2 szakma kozott. Meg kene csinalnom a media es kommunikacio szakot, vagy szerintetek ezzel is kezdhetek valamit, ha ebben akarok melozni?
az újságírás, bármilyen meglepő sokatok számára, egy professzió, egy szakma.
éppen ezért baromi mérges tudok lenni, amikor a kontárok, a szakmailag felkészületlenek, a szakirányú végzettség nélküliek elárasztják ezt az amúgy is sok nehézséggel és anomáliával küzdő szakmát.
ha újságíró akar lenni valaki, végezze el, amit el kell, igen, a médiaszakot.
az íráskészség alapvető, de nem elégséges ehhez a pályához.
ahogy valaki újságíróként nem gyakorolhatja a szociológiát, hiszen nem ezt tanulta, úgy fordítva is igaz.
azért mert szociológus/pszichológus/magyartanár stb. vagy, még nem leszel jó újságíró, mert nem ez a szakmád, nem erről van papírod, nem erre szocializáltak szakmailag, nemez a szakmai identitásod meghatározó, centrális eleme, mert valszeg semmit nem tudsz erről a területről, csak kívülről azt gondolod magadról.
ezt nevezik szakmai alázatnak, ha érdekel valami, beleraksz időt, energiát, pénzt, megtanulod, elvégzed, és majd utána a pályára merészkedsz...
én elvégeztem a médiaszakot és a szociológiát is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!