Érettségi pontszámítás (duplázás nélkül) hogyan zajlik?
Érettségi pontszámítás csak duplázással zajlik.
Tanulmányi pont számításakor 5 tárgy érettségi eredményét átlagolják.
1.Tanulmányi pontok:matek, magyar, töri, nyelv és egy természettudományos tantárgy jegyeinek összege 11. és 12. év végén is. Tehát minden tantárgynál 5 a maximum, és amennyi a jegyed, annyi pont az adott tantárgy esetén. Ha megvan az 5 tantárgy összege, azt szorozzák kettővel, így egy év végén az összes jegy összege maximum 50, tehát a 11. és 12. év végén az elérhető maximum 100.
2. Érettségi átlag, az 5 érettségi százalékod átlaga. Ez maximum 100.
3. A szakhoz szükséges 2 tantárgy érettségin elért százalékának összege, amely maximum 200 lehet.
4. Többletpontok: emelt szintű érettségi 50 pont, középfokú nyelvvizsga 28, felsőfokú nyelvvizsga 40. Még van pár, ezeket tudom csak fejből.
Remélem segítettem! :)
# 3
Csak ez éppen nem a duplázás.
2 érettségid százalékát szorozzák 2-vel. Ez legfeljebb 400 pont. Erre jönnek a többletpontok.
Szerintem azt, hogy leérettségiztél belőle, de nem fényesen, ezért tanúsítod, hogy van, de talán mégsem egy érettségi.
Ez persze inkább ilyen 6. 7. érettségi tantárgynál lehet, mert ismerek olyan idei végzőst akinek nem lett jó az előrehozott infója ezért tanúsítványként kérte, éy nem kell órákra járnia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!