Melyek az egyetemi 'büfé' szakok? Milyen szakokra nem érdemes menni?
Figyelt kérdés
Nincs rá kereslet, rossz fizetés, rosszul oktatják, stb.2017. júl. 24. 21:06
11/29 anonim válasza:
60%-os: Igen, alkalmatlanok, ha nem találnak jogász diplomával állást. Roppant egyszerű elhelyezkedni egy jó diplomával, ha értesz ahhoz, amit csinálsz. Az pedig nettó hülyeség, hogy ne lenne presztízse, legelismertebb szak.
12/29 anonim válasza:
Nem jogász vagyok egyébként, csak tisztában vagyok a helyzettel.:)
13/29 anonim válasza:
Igen jó diplomával ellehet. a jogász már jópár éve nem jó diploma. És hidd el, látom a saját szememmel..de persze 30ból 28 alkalmatlan ,minden évfolyamon..valószínűleg így van:-) de ha gondolod bemutatlak a bátyámnak, aki három éve nem talál állást jogászként úgy, hogy erasmussal külföldön is tanult, és jó eredménnyel diplomázott. De több végzett jogászt is tudok neked mutatni, aki ugyan dolgozik, de nem a végzettségi szintjének megfelelő pozícióban. Van jogász ismerősöm magyar államkincstárban is mint ügyintéző...
14/29 anonim válasza:
Nem tudom te milyen körökben mozogsz. Természetesen valami gagyi diplomával nehezebb az elhelyezkedés, de munkanélküli eltés jogász például ritka, mint a fehér holló. Aki meg valami noname diplomával akár ügyvéd lenni az magára vessen.
15/29 anonim válasza:
De még gagyi diplomával is el lehet helyezkedni állami szférában, ha amúgy jó eredményei vannak az embernek, szóval ne vetítsünk.
16/29 anonim válasza:
Akinek eleve van diplomaja az a diploma már nem gagyi. Oltári hulyesegeket beszelsz.
17/29 anonim válasza:
Dehogy, csak te okoskodsz úgy, hogy fogalmad sincs a témáról. Kidobtak netán jogról, azért vagy ilyen rosszmájú?:)
18/29 anonim válasza:
Kozel se vagyok a joghoz. Nem is szeretnek most keszulok egyetemre de tarsadalomtudomanyi karra. Igen arra a karra ahol elesett emberekkel kell foglalkozni, mert a hajlektalanokat es az elesett embereket nem a jogasz fogja felsegiteni. De van jogasz ismeroseim es nem abba dolgoznak. De nem is kell hogy teged gyoztelek meg eleg ha mar itt a tobbseg nekem adott igazat. Koszonom nektek.
19/29 anonim válasza:
Én nem szak, hanem inkább Intézmény alapján közelíteném meg. Sokkal többet nyom a latba az, hogy milyen képzési intézmény van a diplomádba írva. Ugyanis, még egy esetlegesen erősebb szak egy kevésbé neves Intézményben nagyon sok helyen kevesebbet ér, mint egy gyengébb szak egy top 5 Intézményben.
20/29 anonim válasza:
Nem kell engem győzködnöd, felesleges, mivel tudom, hogy butaságokat beszélsz. Az se igazán hat meg, hogy pár kósza kommentelő igazat adott neked, akik szintén járatlanok a témában. A gyakorlatban a jogászok 90+ százaléka végez diplomás munkát, tehát rendkívül jók vele az elhelyezkedési lehetőségek.:)
Csak azt nem értem miért hazudozol? Miért jó ez neked?...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!