Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Még bejuthatok valamelyik...

Még bejuthatok valamelyik egyetem a pszichológia szakára pótfelvételin?

Figyelt kérdés
Felvételikor nem adtam be a jelentkezést, ugyanis az orvosi egyetemen tanulok, de több évet csúsztam és most jutottam el végül arra a döntésre, hogy az egészségem érdekében az lesz a legjobb megoldás, ha szakot váltok, de nem tudom, lehet-e még idén esélyem valamelyik egyetemre bekerülni és, hogy egyáltalán hirdetnek-e meg pótfelvételin pszichológiára jelentkezést. 398 pontom van egyébként.

2017. júl. 12. 09:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
87%

Persze, hogy bejuthatsz.:) Elég megnézni felvi-n a tavalyi statisztikákat. 396 pont kellett 2016 szeptemberében induló képzésre a PTE-n a pótfelvételi eljárás során.

[link]

2017. júl. 13. 11:43
 12/16 anonim ***** válasza:
89%
Az előző vagyok. Hozzátenném, azért annyira nyugodt sajnos nem lehetsz. Az előző években a PTE-n is magasabb pontszám kellett pótfelvételin. (410 körül) Viszont ha nagyon jól tudsz angolul, akkor volt olyan év (2014), hogy az angol nyelvű pszicho-ra hirdették meg a pótfelvételi eljárásban a helyeket, és oda csak 356 pont kellett. Lényeg, hogy esélyed az van, azt nem tudom Budapesten kívül is gondolkodtál-e más városban, mert azt nem írtad.
2017. júl. 13. 11:55
 13/16 A kérdező kommentje:
Igen, elsősorban Debrecenben, de Szeged is szóba jöhet.
2017. júl. 13. 12:15
 14/16 A kérdező kommentje:
De sajnos az elmúlt években egyikre sem nagyon hirdettek pótfelvételit, ahogy néztem a felvin. :(
2017. júl. 13. 12:20
 15/16 anonim ***** válasza:
54%
Az, hogy valahol nem hirdettek eddig, semmit se jelent, sajnos tök kiszámíthatatlan az egész. Ha sok helyet meghirdetnek, akkor pl alacsonyabb pontszámmal is be lehet jutni, ha meg nem, akkor nem.
2017. júl. 23. 17:04
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ahogy nézem, csak Pécs hirdetett pótfelvételit, jelenleg ott a költséges 388 volt illetve angol nyelven 290, tehát van esélyed bejutni a 398 pontoddal. :)
2017. júl. 30. 23:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!