Van esélyem szakközépiskolát fejezve egyetemre menni?
Senkit nem érdekel, hogy milyen iskolába jártál.
Az eredmények a fontosak a felvételinél.
Első körben azt ajánlom, hogy nézz utána, hogy mi érdekelne, milyen egyetemi szakok. A felvi.hu-n még teszt is van, amit ha kitöltesz feldobja azokat a szakokat, amik érdekelhetnek, közel állhatnak hozzád.
Tanulmányozd ezeket, nézd meg milyen feltételei vannak(a felvin le van írva minden szaknál).
Ha rosszak lettek az érettségijeid, akkor valószínűleg újra le kell tenned.
Olvasgasd a pontszámítási módokat és hogy arra a szakra, ami érdekelne mennyi volt eddig a ponthatár.
Van pontszámító kalkulátor, ahova ha beírod az eredményeket(Akár képzeletbelit is), kidobja hány pontod lenne az adott szakra és miért.
Tanulmányozd a felvit, minden le van írva ott. Nekem is jó néhány nap volt anno, mire átrágtam magam rajta és világos volt, hogy mi kell a felvételihez és milyen eredmények.
Az újraérettségizés viszont fizetős lesz, de ennyit megér szerintem, később kamatozódik.
Ha külföldön dolgoztál,akkor egy nyelvvizsgát is jó lenne csinálni,ha nincs. a középfok 28 plusz pontot ad, a felsőfok 40 plusz pontot.
mondanom sem kell,hogy ez elég sok, ha van rá módod használd ki és csináld meg(a diplomához úgyis kelleni fog)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!