Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van esélyem szakközépiskolát...

Van esélyem szakközépiskolát fejezve egyetemre menni?

Figyelt kérdés
Szóval 15évesen kicsit meggabalyodtam és egy szakács szakközépbe jutottam ki amit utána nem a legfényesebb jeles eredményekkel zártam. Utána jött a tekeredés és most 20évesen egy év külföldi munka utána kezdek felegyenesedni és szeretnék valamivel komolyabban foglalkozni. Viszont fogalmam sincs, hogy hol kell elkezdenem. Szóval mesélne valaki arról, hogy pontosan mi kell egy egyetemi képzéshez és hogyan működik a bejutás egy ilyen intézménybe. Az irány a hanggal kapcsolatos tanulmányok lennének. És ugye fizika, matematika nem volt az erősségem, viszont ha elhatároznám biztosan komolyan foglalkoznék vele.

2017. júl. 12. 02:11
 1/3 anonim ***** válasza:

hangtechnikus?

[link]

[link]

2017. júl. 12. 08:09
 2/3 anonim ***** válasza:
első lépésben ezt nézd meg - (rögtön nagyon nehéz lenne felsőfokú matek és fizika, ha már régebben tanultál és nem is nagyon erősen)
2017. júl. 12. 08:22
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Senkit nem érdekel, hogy milyen iskolába jártál.

Az eredmények a fontosak a felvételinél.

Első körben azt ajánlom, hogy nézz utána, hogy mi érdekelne, milyen egyetemi szakok. A felvi.hu-n még teszt is van, amit ha kitöltesz feldobja azokat a szakokat, amik érdekelhetnek, közel állhatnak hozzád.

Tanulmányozd ezeket, nézd meg milyen feltételei vannak(a felvin le van írva minden szaknál).

Ha rosszak lettek az érettségijeid, akkor valószínűleg újra le kell tenned.

Olvasgasd a pontszámítási módokat és hogy arra a szakra, ami érdekelne mennyi volt eddig a ponthatár.

Van pontszámító kalkulátor, ahova ha beírod az eredményeket(Akár képzeletbelit is), kidobja hány pontod lenne az adott szakra és miért.

Tanulmányozd a felvit, minden le van írva ott. Nekem is jó néhány nap volt anno, mire átrágtam magam rajta és világos volt, hogy mi kell a felvételihez és milyen eredmények.

Az újraérettségizés viszont fizetős lesz, de ennyit megér szerintem, később kamatozódik.

Ha külföldön dolgoztál,akkor egy nyelvvizsgát is jó lenne csinálni,ha nincs. a középfok 28 plusz pontot ad, a felsőfok 40 plusz pontot.

mondanom sem kell,hogy ez elég sok, ha van rá módod használd ki és csináld meg(a diplomához úgyis kelleni fog)

2017. júl. 12. 09:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!