A felsőoktatási felvételinél a gerincferdülésért jár a plusz pont? Milyen dokumentumok szükségesek hozzá?
xD
Meg azért is járjon már mert nem szeretem a bort vagy éppen B betűvel kezdődik a nevem? :D
Nekem is gerinc ferdülésem van, de ez tényleg nevetséges.
Nem akadályoz a tanulásban...
Mégis milyen segítség kell még neked?
Emelt érettségik, bla bla bla bla
Amit linkeltél, abban le van írva, hogy kik állítják ki és minek kell rajta legyen.
Ennyi az egész észlény.
Elmész egy kiállító helyre, elmondod hogy mit szeretnél és onnantól tudják, hogy mit kell csinálni. A végén megkapod a papírod, amin szerepelni fog a betegséged súlyossága.
Ezt majd jelentkezésnél feltöltöd és a felvi meg elfogadja ha minden rendben van vele. Bumm...
Igen, nevetséges lenne, ha járna. :D Figyelj, ezt azért adják, hogy képviselve legyen az esélyegyenlőség, ha valakinek valami komolyan belezavar az előrehaladásába, de nem tehet róla (pl vak, siket, gyereket nevel stb). Nem hiszem, hogy tömegesen jelentkeznének át más lakcímre pár nyüves pluszpontért, de fontos lefektetni, hogy ez nem egy ilyen bónusz lehetőség, ahol a gyerekkori ekcémádra is jár pluszpont, hanem egy kis esély azoknak, hogy akiknek mondjuk nem olyan egyszerű elmenni nyelvvizsgázni, vagy nem válogathattak annyi hely közül középiskolák tekintetében, mint akárki más, azok kapjanak egy minimális előnyt ilyen formában. Nem, nem lehet minden lehetőséget kizárni arra, hogy valaki jogtalanul jusson hozzá, de utánajárással egyébként is megtalálhattad volna, hogy a gerincferdülésedért nem jár pluszpont. Nekem is van emelt érettségim, kettő is, sőt, nyelvvizsga is, mégsem legitimizálja, hogy kompetens vagyok a választott egyetemi szakomra.
Olvass utána, és semmi baj nem történt, de ejj már, te sem érezheted úgy, hogy ez a plusz pont komolyan járna neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!