Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit jelent az A2 szintű...

Mit jelent az A2 szintű nyelvtudás?

Figyelt kérdés

Nem értem ezeket a jelöléseket, hogy A2...stb. Melyik megszerzéséhez kell nyelvvizsga? A középszintű angol érettségi is ad ilyen "jelölést"?

Bénán fogalmaztam, bocs. Nem értem hogy van ez...

2010. máj. 21. 07:54
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

A1 - Minimumszint

Ezen a szinten a nyelvhasználó képes megérteni és használni hétköznapi alapkifejezéseket, amelyek valamilyen konkrét szituációban jelennek meg. Képes bemutatni magát és másokat, el tudja mondani, hol lakik, kiket ismer. Tud az adott idegennyelven kommunikálni, amennyiben a beszélgetőtárs lassan, érthetően beszél és segítő szándékú.

A2 - Alapszint

Ezen a szinten a nyelvhasználó képes egyszerű mondatokat és gyakori kifejezéseket használni, amelyek hétköznapi, egyszerű, rutin helyzetekben előfordulnak (vásárlás, lakóhely, munka, család). Képes beszélni magáról és a családról, közvetlen környezetéről és az őt közvetlenül érintő dolgokról.

B1 - Küszöbszint

Ezen a szinten a nyelvhasználó képes egyszerű, összefüggő szöveget alkotni és megérteni általános témakörökben (munka, iskola, szabadidős tevékenység, utazás). Tud beszélni múltbeli eseményekről és tapasztaltatokról, álmairól és ambícióiról, és képes röviden megindokolni döntéseit, véleményét.

Ez az alapfokú nyelvvizsga szintje.

B2 - Középszint

Ezen a szinten a nyelvhasználó képes megérteni összetettebb szövegek fő mondanivalóját mind konkrét, mind elvont témákban, beleértve saját szakterületét. Viszonylag folyékonyan és spontán kommunikál, ami lehetővé teszi, hogy anyanyelvi beszélőkkel is úgy tud társalogni, hogy az mindkét fél számára élvezhető. Képes részletes és világos szövegalkotásra sokféle témakörben, és különböző véleményeket kifejteni azok előnyeivel és hátrányaival.

Ez a középfokú nyelvvizsga szintje.

C1 - Haladó

Ezen a szinten a nyelvhasználó képes megérteni hosszú, összetett és nehéz szövegeket, és felismeri a mögöttes jelentéstartalmakat. Folyékonyan, spontán módon kommunikál. A nyelvet rugalmasan és hatékonyan használja akár társasági, akár szakmai közegben. Világos, jól felépített, részletes szöveget képes alkotni összetett témákban.

Ez a felsőfokú nyelvvizsga szintje.

C2 - Mesterfok

Ezen a szinten a nyelvhasználó gyakorlatilag bármit képes megérteni szóban és írásban egyaránt. Képes összefoglalni és elemezni különböző forrásokból eredő információkat és ezt elő is tudja adni. Folyékony, spontán és változatos módon használja a nyelvet, képes a nyelvi finomságokat érzékeltetni és akár az árnyalatokat is kifejezni.

2010. máj. 21. 07:58
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A középszintű érettségi A2-B1 szintű. (Nem adja, hanem a feladatok olyan szintűek.)
2010. máj. 21. 08:05
 3/6 anonim ***** válasza:
82%
Én még a régi (A - szóbeli, B - írásbeli, C - a kettő együtt) jelölés szerint nyelvvizsgáztam középfokon, de álláshirdető oldalak már az új jelölést használják, akkor melyikkel azonosítsam be az én nyelvismeretemet?
2010. máj. 21. 08:35
 4/6 anonim ***** válasza:
82%

Az A - B - C (írásbeli, szóbeli, komplex) rendszer még mindig él, ezzel ne keverd össze.

A középfokú nyelvvizsga B2 szintnek felel meg.

2010. máj. 21. 08:38
 5/6 anonim ***** válasza:
82%
Jó, csak ugye ahol csak ezt az új nyavalyát használják és a régit nem, ott nem tudom, mit jelöljek ilyenkor, és nem enged tovább a regisztrációkor, ha üresen hagyom. :-)
2010. máj. 21. 08:41
 6/6 anonim ***** válasza:
73%
A mostani középfok B2, az alapfok B1 úgy tudom. Szóval ha középfokúd van, B2-t írj be.
2010. máj. 21. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!