Milyen ponthatárokat tippeltek idén a négy orvosi karra? (- the game)
Látom, hogy mások is idegállapotban vannak, kétnaponta minimum kikerül egy újabb orvosis kérdés, szóval szerintem új szintre lehetne vinni a dolgot. Mivel nem lehet értelmes módon megmondani előre, hogy mit várhatunk az idei ponthatárokkal kapcsolatban, szerintem vicces lenne tolni egy tippelőset, aztán az nyer, aki a legközelebb van hozzájuk. :D
Szóval, valahogy úgy képzeltem el, hogy mindenki ír mind a négy ÁOK ponthatárához egy tippet, és aki összességében a legkisebb különbségeket hozza, az vállon veregetheti magát. Egy adott pontszámot tippeljünk, ne intervallumot, és kb próbáljunk azokból az infókból kiindulni, amik támpontot jelenthetnek, de persze ezek sem mindig jelentőségteljesek (pl előző évek ponthatárai, jelentkezők száma, érettségi statisztikák). Összességében a korábbi ilyen kérdéseknél, amiket láttam, mindig voltak emberek, akik egész jól beletaláltak, szóval szerintem ez végső soron hasznos is lehet. :)
DOTE - 430
POTE - 422
SOTE - 448
SZOTE - 431
DOTE: 423
SOTE: 440
POTE: 419
SZOTE: 428
Remélem így lesz, mert nekem Debrecen van első helyen és csak 426 pontom van.
Én pontcsökkenésre számítok. :)
DOTE 423
POTE 417
SOTE 440
SZOTE 423
Juj gyerekek, én megnéztem az átlagokat, számoltam némit, és tökre nem pontos semmi, amit kihoztam (mindig szivatósabbra kerekítettem, satöbbi), de ezek alapján is tippelek egyet;
SOTE - 437
SZOTE - 432
DOTE - 428
POTE - 417
Aztán majd meglátjuk, már csak nyolc nap. :)
#6 vagyok. Én is tippelek egy újat, miután összehasonlítottam az idei, tavalyi, és tavalyelőtti statisztikákat.
Ezek alapján, valamint az alapján, hogy kevesebben jelentkeztek úgy gondolom, hogy az idei ponthatár a tavalyi és tavalyelőtti ponthatár között kellene, hogy legyen mindenhol, egy kicsit közelebb azért a tavalyihoz.
Szóval:
SE - 436
SZOTE - 421
DOTE - 420
POTE - 415
(most utólag belegondoltam, hogy ez pont olyan, mintha a tavalyiakból levontam volna mindenhol 5 pontot, de esküszöm, ez csak véletlen :D)
De igazából ez és az előző tippem között bármilyen ponthatárt lehetségesnek tartok, az viszont meglepne, ha bárhol is nőne a ponthatár, meg az is meglepne, ha ennél kevesebb lenne.
Nem kötekedésből amúgy (tényleg), csak érdekel, hogy neked hogy jött ki az, kérdező, hogy SE-n és POTE-n csökken a ponthatár, míg DOTE-n és SZOTE-n nő?
Oké, hogy többen jelentkeztek ezekre, mint SE-re, de ez tavaly is így volt, ráadásul nem is sokkal többen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!