Szülők! Mit tennétek ha a gyereketek az mondaná, hogy utálja azt a szakot amin van és nem akarja folytatni?
Abszolút megérteném, mert a magyar iskolarendszerben egy hatalmas adag mázli kell, hogy olyan felsőoktatási szakot válassz, ami biztosan jó lesz. A legtöbb ember, aki Magyarországon elvégez egy szakot, időközben szereti meg, vagy úgy van vele, hogy elvégzi, lesz egy papírja, aztán vagy csinál valami másik iskolát is, vagy a papírral megy más munkakörbe. Ezeken az embereken kívül egy csomóan el sem végzet az először választott szakot.
Persze én is úgy vagyok vele, hogy ha már túl van a felén, akkor talán jobb, ha befejezi. Ha nincs túl a felén, és tényleg nagyon utálja, akkor nincs mese, abba kell hagyni. Legjobb gyakorlati megoldás: elmegy 2 félév passzívra, addig meg csinál valamilyen diákmunkát, hogy ne csak üljön otthon, közben meg gondolkozik, mi lenne neki jó. Szerintem 1 év alatt ki lehet találni ezt.
Ha még az elején van, akkor hagyja ott.
Ha már a vége felé, akkor viszont kár lenne a már beletett időért, pénzért és energiáért.
(Amúgy nem túl biztató, hogy most sem tudja, mit akar, egyszer még OK, hogy mellényúlt, de örökké nem lehet kísérletezni.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!