Irodalom szóbeli érettségi mennyirr nehéz?
Lesz legalább 30 perced felkészülni, az idő alatt sok mindent lehet csinálni. Ha olvasgattad legalább a tételeket, valaminek meg kellett maradnia mindenből. Ha verset kapsz irodalomból, ahhoz csak hozzá tudsz szólni, a nyelvtanhoz meg biztosan meg tudod csinálni a feladatot. Ha a tanárban egy cseppnyi jóindulat is van, nem fog megbuktatni szerintem. :)
Ne félj, beszélj sokat (a témához kapcsolódóan azért), figyelj a helyes beszédre, szabatos megfogalmazásra, és biztosan nem lesz gond.
Nekünk tegnap volt szóbeli, nagyon szigorú a magyartanárunk, és voltak, akik semmit se készültek, és nem kellett póttételt húzniuk, tehát meglett nekik, pedig az egyik lánynál azt hittem, lesz póttétel, mert a nyelvtant teljesen elrontotta, körülbelül 3 szót mondott, ami jó volt. Mondta az ofő, hogy nagyon lepontozta a magyartanár, de így is megvan neki. És tényleg szigorú a tanárunk, tehát ha ő nem buktatta meg az osztálytársaimat, akkor neked is menni fog szerintem:D ha látja a tanár, hogy nem megy, akkor addig fog vallatni, amíg ki nem szed belőled legalább egy kettesre valót.
Semmit nem készülő osztálytársam kihúzta Kányádit, ő mondta nekem, hogy reggel írt rá ismerősére, hogy "hallod, ki az a Kányádi, van ilyen tételünk". Nála is féltem, hogy meghúzzák, de belőle is kihúzta a tanár, amit tudott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!