Miért kell ennyi hülyeséget tanulni az iskolában?
Én is sok mindent utáltam a középsuliban.
A mai napig nem értem, miért kell verset elemezni. Mivel se te, se a tanárod, se egyik osztálytársad nem tudja, nem tudhatja pontosan elemezni azt, ami a költő fejében volt.
És a törit sem szerettem tanulni. Viszont meglepő módon sok olyan évszámot meg tudtam tanulni, ami pl számítástechnikához, vagy matematikához kellett.
De csak kitartás. Majd jön az egyetem/fősuli.
De készülj fel, ott sem csak azt tanítják, amit te akarsz megtanulni. Lesznek kötelező, kötelezően választható és választható tárgyak. Ha nem vagy humán beállítottságú, akkor is kell vmit tanulnod belőle, és fordítva.
Itt annyi a szerencse,hogy te választhatsz is egy kicsit.
És még annyit, hogy sosem tudhatod milyen tudásra van szükséged, vagy mit hoz a jövő.
Teljesen igazad van. Egyetértek az előttem "szólókkal". Azt még hozzáfűzném, hogy az előzőeken kívül még azért is kell ezeket tanulni, mert lehet, hogy valaki az osztályból viszont pont ezt szeretné tanulni a továbbiakban is. Lehet, hogy író, színész lesz. Vagy mondjuk gyógyszerész (kémia). És még sorolhatnánk. Én is örülök neki, hogy ilyen biztos vagy abban, hogy mit szeretnél tanulni, de ha jobban körülnézel szerintem nem sok ilyet találsz az osztályban. Ők még nem tudják, és ezért is van általáns oktatás.
Viszont amivel nem értek egyet az az, hogy ezt miért kell ilyen stílusban, ilyen szavakkal írni? Tényleg igazad van, annyira, hogy én felnött fejjel a mai napig így látom. Ha a tantárgyakat nem is kell eltörölni, de szükíteni a fölösleges, elavult tananyag törlésével. De fiatalon sem fogalmaztam ezt így meg. És helytelenítem is. Hisz erre valaki írhatná, hogy bizony szükséged lenne egy-két magyarorára, etika, illemtan órára még.
Akérdés nagyon jó, párszor már én is próbáltam megfogalmazni korod belieknek.
Én 28 vagyok és csak azt tudom mondani-és utálni fogsz-hogy tanluj, amíg tudsz. Röhesej, de addig vagy könnyen, amíg suliba jársz. Tudom, most ezt érzed világ végének és én abszolut osztom azt a véleményt, hogy a maga korában mindenkinek megvan a maga korhához való problémája. nekem is megvolt. De hidd el, dolgozi-ha van munkád egyáltlán sokkal nehezebb. -nem fizetik meg, a főnök szekál a kollegák utálnak, megszkadsz nincs szabadság-most legalább van őszi, téli, tavaszi és nyári szünet is.
Azt mondják, általános intelligencia, de kevese emlékeznek rá.
Én azt mondom,ha ott vagy órán, annyit megjegyezel, hgy ne bukj meg, és az már valami, ami érdkeel, azt meg úgyis megtanulod.
Én is ellettem volna a suliban, de azt utáltam, hogy hazamentem és megitn 4 órát "tanultam".
A fősuli kb ugyanez lesz, csak más rendszerben, jobban magadra leszel utalva, már nem nyalják a popsidat, mindent neked kell megoldanod. Némileg több az általad válaszott tantárgy, de ott is sok hülyeség van.
Nekem 2 diplomám van, de nem érzem többnek magam tőle...
Szóval ez van, nem tudsz tenni ellene, tehát tűrj sokadmagaddal.
És hidd el, örülj amíg nem kell mással foglalkoznod, csaka tanulással.
Majd ha családod lesz, meg házimunka meg gyerek-közhely, de akkor fogsz igazán utálkozni...
Tats ki, szép a kamaszkor, ellensúlyozd azzal:-)
Én is sokáig töprengtem ezen és a választ egy, már dolgozó barátom adta meg (diplomás jólkereső könyvelő egy nagyvállalatnál) Azt mondta a munkáját kb egy majom is el tudná végezni de a tény h diplomája van azt bizonyitja h ha nem is szeret de hajlandó és képes tanulni valamint kitartó (nem hagyta ott a sulit az érettségi után) ezt pedig minden nagyvállalat elvárja a beosztotjaitól akit később betanitanak a menő diplomája ellenére
ennyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!