Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért kell ennyi hülyeséget...

Miért kell ennyi hülyeséget tanulni az iskolában?

Figyelt kérdés
16 éves vok, napi hét órán keresztül szinte csak olyan dolgokat tanulunk, amire soha az életben nem lesz szükség, és utána házi feladat címen elvárják, hogy otthon is órákon át ezekkel a faszságokkal foglalkozzak... kb. hat éves korom óta tudom, mivel szeretnék foglalkozni, legalább kiválaszthatnék olyan tárgyakat, amik ehhez kapcsolódnak, de nem, minden baromságot muszáj, azt is, amihez nincs semmi tehetségem, és egy rohadt szót nem értek belőle, kész kínszenvedés. A szüleim se emlékeznek belőle semmire, mégis tök jól elélnek. Úgy érzem, az iskola csak elveszi az időmet, hogy azzal foglalkozzam, ami érdekel... meg a tanárok is gecik... a barátaimon kívül semmi értelme nincs!!
2007. nov. 22. 17:44
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
97%
16 évesen sokan így látják,és való igaz:rossz a magyar oktatási rendszer.Mivel ezen változtatni nem tudsz ezért jobb,ha beletörődsz,és kihúzod az érettségiig.Utána megváltoznak a dolgok,és lesz elég haverok,buli,fanta.Addig is kitartás,többen kibírák már.
2007. nov. 22. 19:38
 2/21 anonim ***** válasza:
96%
Nem csak te vagy így ezzel, szinte mindenki.. Én is tudom már ovis korom óta, mi szeretnék lenni, és kisebb változtatássl ezen az úton haladok. De mégsem bántam meg így 20 éves fejjel, hogy tanulnom kellett gimiben bioszt, fizikát, kémiát, geometriát, mert utólag már látom a szépet és hasznosat benne... viszont tényleg voltak nagyon felesleges óráim, aminek még a mai napig sem tudom hasznát venni (pl etika, jogi ismeretek pfff) Szerencsére ezek elenyésző számban voltak, és mindig péntek 7. órára rakták be őket :P Érettségig ki kell tartani, és csak a főtantárgyakat tanulni, na meg azt, ami érdekel, a többi le van szarva. Vagy menj át egy érdeklődésednek megfelelő szakképzőbe, ha van ilyen, bár lehet az sem sokkal jobb...
2007. nov. 22. 20:10
 3/21 anonim válasza:
91%

Én is sok mindent utáltam a középsuliban.

A mai napig nem értem, miért kell verset elemezni. Mivel se te, se a tanárod, se egyik osztálytársad nem tudja, nem tudhatja pontosan elemezni azt, ami a költő fejében volt.

És a törit sem szerettem tanulni. Viszont meglepő módon sok olyan évszámot meg tudtam tanulni, ami pl számítástechnikához, vagy matematikához kellett.

De csak kitartás. Majd jön az egyetem/fősuli.

De készülj fel, ott sem csak azt tanítják, amit te akarsz megtanulni. Lesznek kötelező, kötelezően választható és választható tárgyak. Ha nem vagy humán beállítottságú, akkor is kell vmit tanulnod belőle, és fordítva.

Itt annyi a szerencse,hogy te választhatsz is egy kicsit.

És még annyit, hogy sosem tudhatod milyen tudásra van szükséged, vagy mit hoz a jövő.

2007. nov. 23. 00:44
 4/21 anonim válasza:
84%
Amikor ezt a kérdést tettem fel ennyi idősen,a kedvenc tanárom azt mondta,hogy igaz,hogy ezeknek a szarságoknak a felére sem fogsz emlékezni,de hozzátartoznak az általános műveltséghez.Úgyhogy tanulj csak millióan túlélték már előtted!(köztük én is)!Tudom sovány vigasz,de ez van.
2007. nov. 23. 10:33
 5/21 anonim válasza:
65%
tobbek kozt arra is jo hogy legyen egy kis inteligenciad,en lediplomaztam aztan sehol nem tudtam elhelyezkedni,kulfodre jottem,itt se a szakmamba dolgoztam,de nagyon sok temarol tudok beszelgetni mert tanultam rola.az h mivel szeretnel foglalkozni szep h mar 6 evs korod ota tudod,en is tudtam es mindent megtanultam erte a szarsagokat is,es megsem tudtam megelni belole.amig otthon voltam.de amig sulis vagy biztos a megelhetesed,enni inni kapsz meleg helyen vagy telen,es nem halsz bele a fardtsagba.vannak jo oldalai is.es vannak emberek akik sokkal tobbet tanultak nalad a semmiert,akkor minek haborogsz?miert nem mondod meg otthon h nem erdekel az iskola es tok jol ellenel munkanelkul,penz nelkul.mert lehet h a tanulassal se viszed tobbre,de legalabb az eselyt megadod magadnak.es magyarorszagon nagyon nehez elhelyezkedni egy tanultnak is nem egy tanulatlannak.kulfoldon jobb eselyeid vannak.ha beszelsz nyelveket es van iskolai vegzettseged.
2007. nov. 23. 11:00
 6/21 anonim válasza:
86%

Teljesen igazad van. Egyetértek az előttem "szólókkal". Azt még hozzáfűzném, hogy az előzőeken kívül még azért is kell ezeket tanulni, mert lehet, hogy valaki az osztályból viszont pont ezt szeretné tanulni a továbbiakban is. Lehet, hogy író, színész lesz. Vagy mondjuk gyógyszerész (kémia). És még sorolhatnánk. Én is örülök neki, hogy ilyen biztos vagy abban, hogy mit szeretnél tanulni, de ha jobban körülnézel szerintem nem sok ilyet találsz az osztályban. Ők még nem tudják, és ezért is van általáns oktatás.

Viszont amivel nem értek egyet az az, hogy ezt miért kell ilyen stílusban, ilyen szavakkal írni? Tényleg igazad van, annyira, hogy én felnött fejjel a mai napig így látom. Ha a tantárgyakat nem is kell eltörölni, de szükíteni a fölösleges, elavult tananyag törlésével. De fiatalon sem fogalmaztam ezt így meg. És helytelenítem is. Hisz erre valaki írhatná, hogy bizony szükséged lenne egy-két magyarorára, etika, illemtan órára még.

2007. nov. 23. 11:48
 7/21 anonim ***** válasza:
85%

Akérdés nagyon jó, párszor már én is próbáltam megfogalmazni korod belieknek.

Én 28 vagyok és csak azt tudom mondani-és utálni fogsz-hogy tanluj, amíg tudsz. Röhesej, de addig vagy könnyen, amíg suliba jársz. Tudom, most ezt érzed világ végének és én abszolut osztom azt a véleményt, hogy a maga korában mindenkinek megvan a maga korhához való problémája. nekem is megvolt. De hidd el, dolgozi-ha van munkád egyáltlán sokkal nehezebb. -nem fizetik meg, a főnök szekál a kollegák utálnak, megszkadsz nincs szabadság-most legalább van őszi, téli, tavaszi és nyári szünet is.

Azt mondják, általános intelligencia, de kevese emlékeznek rá.

Én azt mondom,ha ott vagy órán, annyit megjegyezel, hgy ne bukj meg, és az már valami, ami érdkeel, azt meg úgyis megtanulod.

Én is ellettem volna a suliban, de azt utáltam, hogy hazamentem és megitn 4 órát "tanultam".

A fősuli kb ugyanez lesz, csak más rendszerben, jobban magadra leszel utalva, már nem nyalják a popsidat, mindent neked kell megoldanod. Némileg több az általad válaszott tantárgy, de ott is sok hülyeség van.

Nekem 2 diplomám van, de nem érzem többnek magam tőle...

Szóval ez van, nem tudsz tenni ellene, tehát tűrj sokadmagaddal.

És hidd el, örülj amíg nem kell mással foglalkoznod, csaka tanulással.

Majd ha családod lesz, meg házimunka meg gyerek-közhely, de akkor fogsz igazán utálkozni...

Tats ki, szép a kamaszkor, ellensúlyozd azzal:-)

2007. nov. 23. 15:23
 8/21 anonim ***** válasza:
87%
Ami az egyiknek hülyeség, a másiknak nem az. Tegyük fel, hogy minden tanulót abba az osztályba helyeznek, amit ő választ. Itt, ugyebár, már semmi sem hülyeség, de: mi lesz a többi ismerettel? A társadalom állandóan fejlődik, nem szabad, sőt, nem is lehet kimaradni belőle. Lehetsz például kitűnő zenész, de mivel számolni nem tudsz, ti. azt lenézted, hülyeségnek tartottad, úton-útfélen becsapnak, a boltban, piacon stb. Folytassam? Vannak dolgok, amin mindenkinek át kell esni, és ez az iskola, mely az élet igényeinek megfelelően igyekszik minél sokoldalúbbá nevelni bennünket.
2007. nov. 23. 18:58
 9/21 anonim ***** válasza:
91%
Tudom, hogy egy csmó minden hülyeségnek tűnik, de szerintem próbálj a lehető legtöbbet a javadra fordítani belőlük, ez a legbiztosabb túlélési módszer.. :) Pl. verset elemezni sem azért kell, hogy kitaláljuk mi volt a költő fejében ahogy egy előttem szóló mondta, de valamiben lehet hasznos: megtaníthat arra hogy gondolkodj egy szövegről, amire a teljesen hétköznapi életben is szükség van, mondjuk ha olvasol egy cikket, vagy ilyesmi... Az a baj, hogy túl elméleti dolgokat tanulunk a suliban, és nem mutatják meg, hogy mi van mőgőtte, mit mire használhatsz a gyakorlati életben... Ez nagyon sokszor az elavult tanítási módszerek hibája. Szóval más ötletem nincs, próbáld meg mindenből kihámozni ami számodra hasznos lehet, ha már a tanáríid nem segítenek ebben... :( Aztán meg majd ha továbbtanulsz többé-kevésbé azt tanulhatod ami igazán érdekel! :)
2007. nov. 24. 20:45
 10/21 anonim válasza:
92%

Én is sokáig töprengtem ezen és a választ egy, már dolgozó barátom adta meg (diplomás jólkereső könyvelő egy nagyvállalatnál) Azt mondta a munkáját kb egy majom is el tudná végezni de a tény h diplomája van azt bizonyitja h ha nem is szeret de hajlandó és képes tanulni valamint kitartó (nem hagyta ott a sulit az érettségi után) ezt pedig minden nagyvállalat elvárja a beosztotjaitól akit később betanitanak a menő diplomája ellenére

ennyi

2007. nov. 30. 20:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!