Fontos a kitűnő bizonyítvány?
Nektek igen? Kort is kérnék.
Köszi!
Nem fontos, nekem folyamatosan volt egy tanárom, aki direkt szar jegyeket adott, pedig az összes többiből ötösre álltam. A jeles se fontos. Azokat a tantárgyakat tanuld meg kapj belőle ötöst-négyest, ami érdekel+kötelező érettségi tantárgyak, mert azok sajna kellenek :/
18 éves vagyok, kitűnőre érettségiztem, ezért mondjuk nem teljesen releváns a véleményem, de én csakis a felvételi pontok miatt csináltam, nem azért, hogy a tanáraimnak, osztálytársaimnak vagy a családomnak megfeleljek, hanem hogy azt tanulhassam tovább, ami tényleg érdekel.
A kitűnő bizonyítvány csak azért éri meg esetleg, mert sok dolgot kapsz kedvezményesen/esetleg ingyen a nyári szünetben, de azért nem kell megfeszítenie magát senkinek, hogy az annyira megérje :D
Számomra is fontos, mert felemelő érzés a kitűnő bizonyítványodat a kezedben fogni. Főleg, ha keményen megdolgoztál érte, de mintahogy kiderült, egyénfüggő.
18/F
Általánosban alsóban voltam kitűnő, pedig soha egy szót sem tanultam, max odafigyeltem órán. Ötödiktől mindig volt 1-2 négyesem olyan tantárgyakból, amik nem annyira érdekeltek.
Gimiben már tényleg csak azokba a tantárgyakba fektettem energiát, amik érdekeltek, minden másból csak annyit tanultam, hogy egy hármas vagy négyes meglegyen. Igyekeztem legalább az érettségi tantárgyakból jó jegyeket kapni, még ha nem is érdekeltek, hát nem jött össze, mert a magyartanárom egy büdös nagy paraszt volt. Leérettségiztem (nem kitűnőre), most orvosira járok. Tanulság: nem gáz, ha valaki tesiből és énekből és más hihetetlenül fontos tantárgyakból kettes :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!