Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Matek szóbelin mennyit számít...

Matek szóbelin mennyit számít ha csak kifejtem a tételt?

Figyelt kérdés
Hello, hétfőn lesz a szóbelim, sajnos matekból is. Írásbelin 20 pontot szereztem sajnos, szóval még 18 pontot kell. Tudom sok kérdés van még itt, de konkrétan nem találtam olyat amiben valaki részletes saját tapasztalatot irt volna le. Engem az érdekelne, hogy ha esetleg olyan tételt húzok amit könnyedén elmondok (pl. Pitagorasz tétel, bizonyítása stb.) és a feladatmegoldás annyira nem megy, úgy is sikerülhet? Sajnos nagyon gyengén tudom megoldani a feladatokat, a szöveggel semmi gondom nincs, simán meg tudom tanulni illetve a fuggvenytabla is segítség lesz. Tehát ha van olyan akinek hasonló gondjai voltak és mégis sikerült neki, vagy csak egyéb tapasztalatai vannak kérem irja le!!! Koszonom:)

2017. jún. 23. 09:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Az ilyen dolgokat miért nem a tanárodtól kérdezted meg? ...
2017. jún. 23. 13:09
 2/4 A kérdező kommentje:
A kérdésbe is bele írtam, hogy engem személyes tapasztalat érdekel. ;)
2017. jún. 23. 15:14
 3/4 anonim ***** válasza:

Az én személyes tapasztalatom: az egyik osztálytársamnak segítettem szóbelire felkészülni (nekem meg lett 94 ponttal, őneki meg 2 pont kellet volna a 25-höz). Volt valamilyen feladatmegoldása, nem jutott el a helyes végeredményhez, de részpontokat ott is osztanak. Az elméletben sajnos nem igazán tudtam segíteni neki. Elég nagyot néztem mikor átadta azt a papírt amin rajta voltak a konkrét szóbeli témák (kedves volt a tanárnőnk és megmondta neki hogy mik lesznek pontosan) a 90%-ra nem tudtam volna választ adni, holott az írásbelim meg majdnem tökéletes lett. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire értelmetlen a szóbeli. Ha nekem kellett volna felkészülnöm rá, akkor szerintem 1 hónap tanulás után sem tudtam volna azon jó eredményt elérni. De neki szerencsére sikerült, be tudta magolni az egészet betű pontossággal. Egyébként ő diszkalkuliás volt, ezért is nem ment neki a feladatmegoldás. Neked hogy sikerült ennyire rosszat írni?

Meg abból indulj ki, hogy aki középszinten szóbelizik, attól nem várnak el tökéletes feladatmegoldásokat (vagyis de, de nem attól fog függeni hogy átmegy-e), hiszen ha azt tudná, akkor nem lenne ott, hanem átment volna rendesen.

2017. jún. 23. 16:54
 4/4 A kérdező kommentje:
Szia, köszönöm hogy leírtad mindezt! Én nagyon izgulós vagyok és kb 30-35 pontom simán meg lett volna minimum ha nem írom át a helyeselt rosszra többször is. Szóval nekem a stressz miatt sikerült ilyen pocsékra. Nem érzem magam butának csupán tényleg az izgalom avatkozott kozbe hiszen készültem nyilván az irasbelire. De mindegy is! Függvénytáblázatot használhatok, és a tételek 90%-a megtalálható definicióval, mindennel együtt. Ezzel nincs is probléma, csak hát engem a feladatmegoldás izgat, hogy ne szúrjam el mint az Írásbelin. Ezert is érdekelt másnak a tapasztalata!:)
2017. jún. 23. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!