Mi kell ahhoz, hogy németet taníthassak?
Figyelt kérdés
21 éves vagyok. Anyanyelvi szinten tudok németül. Szakmám van, jövőre fogok érettségizni. Olvastam, hogy levelezőn nem lehet nyelvtanárnak tanulni, viszont én meg nem szeretnék nappalira járni, elég volt ez a 7év középiskola. Nyelvvizsgát is tervezem a közeljövőben. Hogyan taníthatnék németet? Kiskorom óta ez az álmom. Tudnának segíteni?2010. máj. 19. 17:36
1/6 anonim 

válasza:

Közoktatási intézményben nem lehet, csak képesítéssel. Esetleg nyelviskolába felvehetnek, miután ellenőrizték a tudásodat vagy magántanárként. De azért ne felejtsd el, hogy egy nyelven tudni egy egy nyelvet tanítani tudni az nem ugyanaz. A tanárokat éveken át képezik a tanítás mikéntjére.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ. Persze, hogy tudni kell tanítani is, nem gondoltam, hogy nem. Remélem találok valami megoldást. Számtalanszor volt olyan, hogy aki a tanárnőm volt, nem helyesen mondott egy mondatot vagy egy szót és szegény osztálytársaim rosszul tanulták meg.
2010. máj. 20. 17:23
3/6 anonim 

válasza:

Meghát persze nagyon sok kitartás is kell hozzá!!!
4/6 anonim válasza:
A tanárokat éveken át képzik??? Hát nem egészen, amit az egyetemen tanultam, annak szinte köze nem volt a tanításhoz. Majd a saját tapasztalataid alapján kialakul, hogyan taníts. Ezt egyetemen nem tanítják, az tuti. Német szakos tanár vagyok, 6 évet tanítottam már középiskolában. Főiskolán talán jobb a helyzet, nem tudom.
5/6 anonim 

válasza:

Előzőnek. Nem tudom, mi értelme volt a hozzászólásodnak, ugyanis diploma nélkül iskolába nem veszik fel, és nyelviskolába se nagyon. Nem tudom, te hova ártál, de nálunk minden évben volt valamilyen pedagógiai-pszichológiai tantárgy, óralátogatások, szakmódszertan, oktatástechnika, speciális kollégiumok, tanítási gyakorlat. És persze a nyelvészeti, nyelvtörténeti, kulturális ismeretek is hozzájárulnak ahhoz, hogy valaki jó tanár legyen.
6/6 anonim válasza:
Debreceni Egyetemre jártam, persz nekünk is volt pedagógia, oktatástechnika..stb, de semmit nem tanítottak! A szakmódszertan órán csak lapozgattunk egy könyvet! Szerinted ebből mit lehet megtanulni??? Az első munkahelyemen tanultam meg mindent,amit kell a tanításról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!