Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan tarthatok legálisan...

Hogyan tarthatok legálisan különórákat?

Figyelt kérdés

Német, kémia és biológia érettségire szívesen vállalnék felkészítést, érdeklődők is lennének. Arra vagyok kíváncsi, hogy mit kell tennem, hogy ez legális legyen. Nem vagyok tanár, idén kezdem majd az egyetemet, és jól jönne ez a plusz pénz.

Be kell jelentenem gondolom a jövedelmemet, de adót is kell utána fizetnem?

Úgy tudom, van valami olyan törvény, amely megengedi, hogy 600 000 Ft/év alatti jövedelem után nem kell adót fizetnem. Ebben az esetben él ez a törvény, vagy ez másra vonatkozik?

2017. jún. 22. 10:29
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Számlaképesnek kell lenned (tehát tudj kiállítani számlát), másra nincs szükség.
2017. jún. 22. 10:43
 2/5 Pelenkásfiú ***** válasza:
83%
2017. jún. 22. 10:55
 3/5 anonim ***** válasza:
69%
Őszintén ki az aki számlát ad magánórázás után? :D Én számtalan magántanárhoz jártam már életem során, volt aki főállásban ezt csinálta, és az sem adott sose számlát. Én nem akarlak félrevezetni, meg tiszteletreméltó a becsületességed, de ha heti pár órában vállalnál magánórákat szerintem csináld úgy ahogy mindenki más.
2017. jún. 22. 11:23
 4/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat mindenkinek! :)

Igen, én sem hallottam még olyanról, hogy számlát állít ki valaki magánóra után, nem lehetnek sokan, akik ennyire becsületesen csinálják. Mondjuk igaz is, adózom én majd eleget, ha bejelentett munkám lesz pár év múlva... :D

2017. jún. 22. 11:34
 5/5 chtt ***** válasza:
100%

"Őszintén ki az aki számlát ad magánórázás után?"

Hát pl. én. :) Igaz, én sem számlát, mert a kutyának sem kell, "csak" nyugtát, de az tízből kilencszer az is a nyakamon marad. Ha valaki számlát kérne, természetesen adnék.

2017. jún. 22. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!