Hogyan tarthatok legálisan különórákat?
Német, kémia és biológia érettségire szívesen vállalnék felkészítést, érdeklődők is lennének. Arra vagyok kíváncsi, hogy mit kell tennem, hogy ez legális legyen. Nem vagyok tanár, idén kezdem majd az egyetemet, és jól jönne ez a plusz pénz.
Be kell jelentenem gondolom a jövedelmemet, de adót is kell utána fizetnem?
Úgy tudom, van valami olyan törvény, amely megengedi, hogy 600 000 Ft/év alatti jövedelem után nem kell adót fizetnem. Ebben az esetben él ez a törvény, vagy ez másra vonatkozik?
Köszönöm a válaszokat mindenkinek! :)
Igen, én sem hallottam még olyanról, hogy számlát állít ki valaki magánóra után, nem lehetnek sokan, akik ennyire becsületesen csinálják. Mondjuk igaz is, adózom én majd eleget, ha bejelentett munkám lesz pár év múlva... :D
"Őszintén ki az aki számlát ad magánórázás után?"
Hát pl. én. :) Igaz, én sem számlát, mert a kutyának sem kell, "csak" nyugtát, de az tízből kilencszer az is a nyakamon marad. Ha valaki számlát kérne, természetesen adnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!