Ha 1 év után otthagyom az egyetemet, minden esetben kell fizetni államilag támogatott képzés esetén?
Figyelt kérdés
Gyógytornász szakon vagyon a Debreceni Egyetemen, de rájöttem, hogy nem ezt szeretném csinálni. Arra gondoltam, hogy a következő 2 félévet passziváltato, hogy diákmunkát tudjak vállalni ill. a TB ne vesszen el. Ha otthagyom minden esetben ki kell fizetnem az addigi képzés díját?2017. jún. 13. 13:55
1/4 anonim válasza:
ha jelentkezel másra és elvégzed, elvileg nem kell fizetned
de a passzív félév alatt szerintem nincs TB, és a diákmunka is nehézkes.
2/4 anonim válasza:
Így van, ha új szakot kezdesz, akkor automatikusan mentesülsz. Ha azt sem fejezed be, akkor persze ez a 2 félév is beleszámít a visszafizetendőbe, szóval görgeted magaddal.
TB-vel nincs jog passzív félév alatt, jogosult vagy eü. ellátásra, így nem kell semmit fizetni. 25 éves kor alatt a diákmunka jogi státusza is ugyanaz, mint aktív félév esetén.
3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2017. jún. 14. 16:19
4/4 A kérdező kommentje:
Igen az kimaradt, hogy más szakot szeretnék elkezdeni a két passzív félév után (idén lecsúsztam a jelentkezésről)
2017. jún. 14. 16:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!