Ha a második félévem után, nem értem el a minimális kreditszámot ami szükséges az államilag támogatott státusz megtartásához, abban az esetben vissza kellene fizetnem a 2 félév képzésének az összegét?
Adott egyetem szabályzatát kellene megnézned, vagy a tanulmányi osztályt megkérdezned.
Corvinuson úgy van, ha nincs meg 2 félév alatt 36 kredit és 2,5 kommulált kredit átlag, akkor önköltségesre sorolnak át. Ekkor vagy passziválsz 2 félévet és újrafelvételizel ugyanarra a szakra, majd elfogadtatod a tárgyaid. (ekkor nem kell tandíjat fizetned, csak a tárgyelfogadtatás költségét). Másik lehetőség, hogy kifizeted a két félévet, majd jó jegyek esetén júliusban kérvényezheted az átsorolásod államissá
1 vagyok.
Az imént felsorolt lehetőségek által visszakaphatod az államis helyed. Az első kevesebb rizikóval jár, bár így egy évet vesztesz
Igen visszakell fizetned a 2 félévet. CSak az 1 félév utáni abbahagyás esetén nem kell fizetned
Nem kell visszafizetned, simán átraknak önköltségesre és tanulhatsz tovább, annyi hogy tandíjat kell fizetned.
Ha ez így nem jó akkor újrafelvételizhetsz államira és KK kérvénnyel elfogadtatod a korábbi krediteket (ami amúgy többnyire ingyenes). Kérvényezheted egy év múlva hogy államira visszakerülhess, de ennek elég kevés esélye van, többnyire csak a legjobb eredménnyel rendelkezőknek van esélyük rá.
Csak akkor kell visszafizetned ha kiiratkozol és egy éven belül nem iratkozol be fokszra vagy alapszakra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!