Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha egyszer (ne adj Isten)...

Ha egyszer (ne adj Isten) megkell csengessem a 112-őt, mit kell mondjak a telefonba?

Figyelt kérdés
Lehet ha hülye kérdésnek tűnik, de milyen módon jutok el odáig hogy az én nyelvemen beszéljenek (romániai magyar vagyok) és hogy pl. rendőrre van szükségem? Hogy történik ez az egész?
2017. jún. 10. 09:57
 1/1 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy Romániában ez pontosan hogy van, de ha ugyanúgy, mint Mo.-n, akkor soha ne a 112-t hívd, ha tudod, hogy pl rendőrre vagy mentőre van szükséged. Hívd a rendőrség számát, így sokkal gyorsabban ki tudnak menni. Amúgy automatikusan ahhoz a körzethez kapcsolnak, ahonnan telefonálsz, úgyhogy ha többségben magyarok élnek ott, akkor gondolom az ügyintézőnek is kell tudnia magyarul is. Csak simán felhívod őket, elmondod a neved és hogy honnan telefonálsz, és azt, hogy mire van szükséged. Ha valamit még tudniuk kell, azt megkérdezik, majd átkapcsolnak a rendőrséghez, ahol ugyanezt elmondhatod megint.
2017. jún. 10. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!