Hány százalék alatt szégyen a matek középszintű érettségi?
Ha nem akarsz továbbtanulni olyan helyen, ahol a matekra is szükség van, akkor nem az számít, hogy hány százalék lett, hanem hogy egyáltalán meg lett-e. Senkit nem fog érdekelni, hogy neked hány százalék van beleírva az érettségidbe, csak az, hogy meg van-e az érettségid.
Ha tovább akarsz tanulni olyan helyen, ahol szükség van rá, akkor meg nyilván emelt szintű érettségit tettél volna.
Kizárólag maga az eredmény sosem szégyen szerintem. Az viszont tény, hogy aki 25% alatt teljesít, ott nincs minden rendben. Bár, ilyen esetben lehet tényleg szégyen a szülők számára, de ez a mentalitásuktól függ főleg.
Akkor tudom elképzelni szégyennek, ha egy olyan személy aki kis akarással is képes pl. 70%-ot elérni csak pl. 50%-ot ér el.
Én nagyon sokat készülem rá, sosem ment a matek. A hármas volt a cél, ami végül sikerült is. Büszkeséget érezem, nem szégyent, pedig nem lett 80%...
Ez tök ember- és helyzetfüggő.
Sajnos a matek ilyen kínzási eszközzé vált a középiskolákban, pedig nem erről kéne szólnia!
Én emelt szinten szóbeliztem, még 2005-ben, éppen akkor hozták be a kétszintű érettségit.:D Amikor elkezdtem a Gauss-számsíkról beszélni eléggé meglepődtek, és hasból/fejből tudtam az egyetemi anyag nagy részét már akkor is, mert érdekelt és szerettem a matekot. Még végig se mondták a kérdéseket, már mielőbb válaszolni akartam.(max pontos lett egyébként)
Viszont nem mindenkinek megy ez ilyen könnyen. Például ha felnőtt fejjel kezd hozzá valaki, akkor még kiemelkedő intellektussal is nehéz tud lenni, az alapok hiánya és az egész elvontsága miatt. Ismertem olyat, aki nálam sokkal intelligensebb volt (egyértelműen), mégis nehéz volt neki felnőtt fejjel matekot tanulnia, miközben egyszerre 4-5 oldalt olvas, és nagyon jól vág az esze.
Remélem mindenkinek sikerül az érettségije, aki igyekszik és tesz érte. Aki meg ilyet trollkodik, hogy 100% alatt szégyen teljesíteni, azt nem kell komolyan venni. Nem egyenesen az IQ függvénye, hogy hogyan fog sikerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!