Tapasztalatból mondom neked, hogy a vizsgáztatók nem szívatósak, nincs is rá okuk, nem lenne semmi előnyük belőle. 0 és 30 között mindenféle pontszám rendszeresen előfordul a vizsgázó felkészültségétől függően. Aki most vizsgázik, nem fog tudni neked százalékot mondani, mert csak a középszintű szóbelin tudja meg.
Arra kell figyelni, hogy legyél felkészült, építsd fel jól a tételedet, használj szakkifejezéseket (Akkor se hívd vinyónak a merevlemezt, ha az életed összes többi napján úgy hívod.) Ha valami fontos dolgot kifelejtesz, és csak külön kérdésre mondod el, akkor már nem teljes értékű a felelet. De ha mindent jól mondtál el, akkor is fognak kérdezni valamit.
2017. jún. 7. 20:26
3/8 anonim válasza:
Nem volt nehéz, és nem kell figyelnem egyáltalán. Még csak nem is láttam a vizsgáztatókat, viszont csak 0%-ot sikerült elérnem, mert nem voltam emelt infón. :D
2017. jún. 18. 12:07
4/8 A kérdező kommentje:
Na ezen jót nevettem, én voltam egész jó fejek voltak, de még nem tudom az eredményt.
2017. jún. 18. 14:17
5/8 anonim válasza:
3. válaszoló vagyok. Én anno matekból voltam, még 2005-ben, amikor behozták a kétszintű érettségit. Levelező gimnáziumba jártam munka mellett, és ötöst írtam, bár régóta nagyon jó voltam matekból.
Anno az emelt infó nem volt kedvemre való, és nem is mentem el belőle. Pl. nem lehetett Java-t használni, miközben Turbo Pascal-t igen..(egyébként szerettem a nyelvet régen) Az excel-t erőltetik orrba-szájba. Közben semmi PL/SQL, OOP, modernebb nyelvek, valami, aminek hasznát is lehet venni fejlesztőként. Azóta már programozó vagyok, most nem tudom, hogy milyen az emelt infó, de gondolom a fele azóta is Excel, mert hát az oktatás halad..
2017. jún. 19. 13:50
6/8 anonim válasza:
Ha tényleg programozó vagy tudhatnád, hogy nem az a lényeg, hogy milyen nyelven tanulsz hanem, hogy megértsd a programozás logikáját. Egyetemen is hibába tanulsz bármilyen nyelvet 5-10 év múlva senki nem fogja már használni.
2017. jún. 21. 18:42
7/8 anonim válasza:
Alig vártam az első "értelmes" hozzászólást. Nyilván ezért vannak senior java fejlesztők 10 éves java fejlesztői tapasztalattal, és lesznek évek múlva is. A programozás logikájával ki lehet törölni, önmagában kevés. Az alap algoritmusok, a nyelvek logikája, stb. semmire sem elegendőek. Ezernyi technológiát kell megtanulni mellé, és folyamatosan felhasználni. Az, amit az egyetemen tanítanak, szintén nem elegendő semmihez, csak a startvonalhoz.
2017. jún. 21. 19:23
8/8 anonim válasza:
Előző vagyok: látom, te viszont nem vagy programozó, de okoskodni és lehurrogni annak a véleményét, aki ebben dolgozik, az már megy. Ha elmész egy céghez interjúra, a kutyát nem fogja érdekelni, hogy neked milyen elméleti tudásod van a programozáselmélet terén. Mindenhol konkrét nyelvekhez és technológiákhoz kell érteni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!