Mit gondoltok arról, hogy a legtöbben akik "csak" Bsc szakot végeznek azok azt mondják, hogy egyetemet végeztek, amikor az főiskolai szintű végzettséget jelent?
A munkahelyemen is a leginkább azt tapasztalom, hogy mind beképzelt a végzettségére. Az egyik környezetmérnök, a másik építőmérnök, a harmadik földrajz szakos, mind bsc-t végzett és nagyon büszkén mondják azt,hogy egyetemet végeztek, ami rendben részben igaz de az főiskolai szint.
Én még anno mikor diplomáztam főiskolára jártam, akkor a fősulik 4 évesek voltam nem 3 mint most, azóta az a fősuli egyetem lett, tehát mondjuk aki most odajár és végez 3 éves bsc-t akkor az elmondhatja magáról,hogy egyetemi végzettsége van én meg csak azt,hogy főiskola?
Egyik sem ment mesterképzésre amúgy, mert szakosodtak ami elég nekik ahhoz hogy osztályvezetők, meg ilyen olyan vezetők legyenek.
Furcsa az egész. Mindig azt hallom hogy a bsc nem ér semmit, mégis itt úgy látszik hogy mégis.
A munkáltatók többsége nem igényli a valóban képzett munkaerőt, jobb nekik az ilyen "félkész" anyag, akit a munkahelyen ő fomálhat tovább.
És ha nincs külső kényszer, meg nincs belső igényesség, akkor miért is csinálná meg a mesterképzést?
Amúgy igen, nem gondolom, hogy az alapképzés felérne egy mesterképzéssel vagy egy osztatlan képzéssel (persze, aki nem végez mesterszakot, attól még lehet kiváló szakember)
Az én szemem hasonló szúrja.
Az utolsó osztatlan évfolyamban végeztem, ugye én is találkozom 3 éves BA diplomásokkal, emellett ott vannak akiknek MA van, ők már azzal vannak nagyra, hogy nekik két diplomájuk van. És a munkáltató is kétdiplomásnak veszi őket.
Pedig épp ugyanannyit, ugyanazt tanulták mint én. Jó, közben újrafelvételiztek, de nekik meg nem volt szigorlat.
Mégse kezdek el magyarázkodni, amikor ő előrébb akar nyomulni mindenhol azzal, hogy de neki két diplomája van..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!