Ha valaki nem olyan okos, tehát nem kiemelkedő semmiből (átlagos), akkor kitartással és szorgalommal van esélye elvégezni egy műszaki egyetemet?
Az semmit sem számít, hogyan sikerült az emelt infód. Ha jól tudom még mindig Excel-t meg hasonlókat erőltetnek.
Csinálj néhány IQ tesztet (ne csak egyet), pl. a Mensának is van online tesztje. Csak segíteni próbálok, mert nagyon nehéz szerintem fejlesztőnek lenni. Anno versenyszinten is kiemelkedő voltam matekból, mégsem boldogulok mindig könnyen. Nehéz algoritmusokat kell alkalmazni, problémákat megoldani, és folyamatosan technológiákat tanulni. Ha webfejlesztő akarsz lenni, az könnyebb, de pl. egy jó Java fejlesztőnek elég nehéz dolga van. Ahhoz, hogy az elitbe kerülj, közel zseninek kell lenni, ez csak alap elvárás, és nem fogod a világot meghódítani.
Javits ki ha tevedek ,de gondolom te alattad,vagyis a profik alatt vagy egy kozepso atlagos fejleszto reteg jo fizetessel kisebb elvarasokkal.
En ide szeretnek tartozni :).
Mellesleg ano 1 eve csinaltam egy IQ tesztet a mensasat.Akkor 119 volt.
Erre a hozzáállásra nem is tudom mit írjak.:D
119 egyébként nem rossz eredmény. Nekem magasabb szokott lenni valamivel, de nem hiszek az ilyen tesztekben, mert sokféle ember van. Van akinek jól megy ez, amikor időre kell sok közepes nehézségű feladatot megoldani, de van akinek meg inkább a több időn belül szinte megoldhatatlanul nehéz feladatok megoldása megy jobban. Én mindig ez utóbbi voltam. Kifejezetten idegesít, amikor valamit így mérnek és időre időre megy minden.
Örülök, ha reggelente magamhoz tudok térni, nem vagyok pörgős és gyors észjárású mindig. Emellett megoldok olyan problémákat amikor elmélyülök bennük, hogy a legtöbben csak csodálkoznak rajta (rsa kód leképezése többváltozós egyenletekkel, saját algoritmusok a képfeldolgozásban, stb.)
Szerintem a legjobb a pénzügyi irány, ha nem vagy műszaki zseni. A magasabb beosztású vezetők is pl. stratégiai igazgatók, nem programozók. Én tervezem megtanulni az üzleti világot is.
A gazdasagi vilag is erdekel ,azonban en mindig szerettem gondolkodni es aprobb programokat irni.Ebbol kifolyolag szeretnek app fejleszto lenni a kesobbiekben.
Nyilvan az en paklimban is benne van egy gazdasagi diploma ,de nem ez az elsodleges cel.
A hozzaallasom azert ilyen mert nem vagyok zseni viszont hulye se :)
Illetve en is hasonlo tipusu vagyok mint te,sose szerettem ,hogyha az aprobb konnyebb feladatokat idore kell megoldani..:D
Alkalmazott közgadaságtan spec sokkal nehezebb mint a proginfó (miért pont mérnökinfóra szeretnél menni?). Eleve bekerülni is, 460 a ponthatár.
88% Te meg a 11. válaszodban minek ajálngatod az IQ teszteket, ha utána meg azt mondod hogy az IQ tesztek hülyeségek?
Amúgy szerintem sem befolyásol túl sok mindent az, hogy kinek hanyas az IQ-ja...
A ponthatar nem a szaknak a nehezseget hatarozzak meg.
Mellesleg nem hiszem,hogy nehezebb lenne az alkalmazott kozgazdasagtan mint a prog/mernokinfo..:D
Pedig a proginfónál bizony nehezebb. Nézz csak utána.
És ezzel nem azt akarom mondani, hogy a proginfó könnyű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!