Mi történik akkor ha nem fizetem vissza a magyar államnak a 2 elhasznált félévem önköltségének a felét?
Kibukok az államiról és abbahagyom a tanulmányaimat.
300.000 ft a egy félév a szakomom.
Azaz mivel 2t jártam 300.000-et kellene visszafizetnem.
Annyi még, hogy kettős állampolgár vagyok, magyar-szerb. Munkahelyem nincs, semmi nincs a nevemet...
Egyébként szerbiában ujrafelvételizek másik egyetemre.
Sajnos informálatlan voltam és senki se informált. Most szembesűltem ezzel a fiszafizetős dologgak 2 hete...
Igen lehet kérvényt benyújtani részletfizetésre, ami 5 millió forint alatt 10 év törlesztési időt jelent.
Itt olvatam róla:
Kitöltési segédletben írja.
Szerintem ez hülye kérdés. Nyilván ha elolvastam volna akkor nem játszanám itt az agyam.
Egyébként nagyon sokan nincsenek tisztában, hogy ha abbahagyják a képzész pontosan miket is von maga után, vagy, hogy amikor aláirják azt a bizonyos szerződést akkor mit is irnak alá. Először a szaktársaimat kérdeztem e kérdés felöl és szó szerint össze-vissza beszéltek. Nem tudtak semmi konkrétumot mondani.
Egy félévet kell visszafizessél. vagy a kétszeresét ledolgoznod magyar munkáltatónál, ha van magyar munkáltatód és ezt csak engedélyezhetik, de nem kötelesek engedélyezni.
Mindenesetre, akkor kell csak fizetned, ha kapsz egy levelet, hogy fizess az Oktatási Hiataltól. Ha nem kapsz levelet, addig nem kell fizess. Ha kapsz levelet utána írhatsz egy kérelmet, hogy ezért meg ezért, ezen meg ezen jogszabály alapján szeretnéd kérni, hogy tekintsenek el a visszafizetéstől, illetve engedélyezzék, hogy magyar munkáltatónál dolgozd le, ezért meg ezért. Azt majd írnak, hogy mi van. De lehet, hogy nem tudják rajtad behajtani, ha nincs semmid, vagy ha később itthon dolgozol, akkor esetleg a fizetésedből fogják letiltani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!