Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Orvosi egyetemen van alibi szak?

Orvosi egyetemen van alibi szak?

Figyelt kérdés
Gondolom, az orvostanhallgatók sem mind summa cum laude végzik el az egyetemet. Melyik az a szakterület, amit a "gyengébb képességű" hallgatók azért választanak, mert jóval könnyebb a többinél?
2017. máj. 21. 22:49
 1/7 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem ha így álsz hozzá, akkor keress másik pályát. Az orvosinak egyik szakja sem könnyű, és a gyengébb képeségű hallgatók hamar kihullanak, lemorzsolódnak. Nem tidom te hogy vagy vele, de én nagyon nem szeretném ha olyan orvos kezelne, aki éppenhogy elvégezte az egyetemet egy gyenge kettessel.
2017. máj. 21. 22:56
 2/7 anonim ***** válasza:
Orvosin nincsen "alibi" szak.Van orvosin mindenki ugyanazt tanulja 6 évig.
2017. máj. 22. 07:41
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha az egészségügyön belül keresgélsz, akkor vannak könnyebb szakok, bár kinek mi a könnyű. De az már nem orvosi. Gyógyszerész, képalkotó, gyógytornász stb.
2017. máj. 22. 08:46
 4/7 anonim ***** válasza:
Ha az orvosi egyetem alatt az általános orvosi karra gondolsz, akkor nincs, mivel az egész karon egyetlen egy szak van: általános orvos. Az egyetemnek vannak egyéb karjai, fogorvosi, gyógyszerészeti, egészségtudományi és egészségügyi közszolgálati kar (Semmelweisen). Az utóbbi kettőn sokféle szak közül lehet választani, amik nyilván egyszerűbben elvégezhetők, mint az orvosi. De belőlük egyértelmű, hogy azokon a szakokon nem lehet orvosi diplomát szerezni.
2017. máj. 22. 23:39
 5/7 anonim ***** válasza:
54%

Gondolom itt mindenki úgy megy orvoshoz, hogy az ajtóból megkérdezi, hogy miből hányas volt a doktor úr, mielőtt belépne a rendelőbe :D

A kettes azt jelenti, hogy a hallagatónak megvan a minimum tudása ahhoz, hogy embereket gyógyíthasson.

Szerintem aki eljut addig, hogy elvégezzen egy orvosit, utána már kb bármilyen szakvizsgát meg tud szerezni, nem igazán van olyan, hogy az egyik szakterület könnyebb, mint a másik. A gyengébb képességű hallgatók meg úgyis kihullanak az egyetem első 3-4 évében. A háziorvosokra szokták mondani, hogy ők nem értenek semmihez, de ha belegondolsz, egy kis faluban le kell tudniuk vezetni egy szülést vagy bármilyen betegséget, sérülést, rohamot, mérgezést ellátni, úgyhogy nem igazán lehet általánosítani.

2017. máj. 23. 09:34
 6/7 anonim ***** válasza:
71%

Utolsóhoz hozzáfűzném még azt, hogy tudnátok, hogy hány orvosnak lett 2es az anatómia szigorlata, lehet nem is járnátok hozzá ilyen logikával.

Egy építészmérnök is ugyanúgy megépít egy házat, ha 2es lett a statikája...

Az ilyen szakokon a kettes jelenti azt, hogy tisztességgel megtanultad az anyagot, az 5 pedig azt, hogy 1 hónapig reggel 6tól éjfélig tanultad az anyagot.

2017. máj. 23. 09:52
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2017. máj. 23. 13:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!