Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Vissza kell-e fizetnem az...

Vissza kell-e fizetnem az államilag támogatott féléveimet?

Figyelt kérdés

Azt szeretném megtudni, hogy amennyiben én elvégeztem 2 államilag támogatott félévet, és újrafelvételiztem egy másik egyetemre, másik szakra, de önköltségesre, vissza kell-e a 2 államilag támogatott félévemet fizetnem.? Eetleg ha passziváltatok 2 szemesztert egymás után és az önköltségessel párhuzamosan folytatom és befejezem az eredeti államilag támogatott képzésemet akkor mentesülök a visszafizetés alól? van erre egyáltalán lehetőség? Illetve ha passziváltatok egy félévet az államilag támogatotton, közben csinálom az önköltségeset, és a 2 passzív fél év után gyereket vállalok, így az államilag támogatott szakot félbehagyom, mentesülök a kifizetés alól?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2017. máj. 21. 18:22
 1/4 anonim ***** válasza:
nem
2017. máj. 21. 18:27
 2/4 A kérdező kommentje:
most ez a nem pontosan mire vonatkozik?
2017. máj. 21. 18:48
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha szerzel bármilyen diplomát, bárhogy, akkor a félbe hagyott képzésre nem kell visszafizess semmit. A lényeg, hogy ha abbahagyod a szakot, kiiratkozol, akkor 1 éven belül be kell iratkozz a másik szakra. Természetesen ha úgy jönne ki, nyugodtan passziváltathatod a régit, alapesetben 2 félévet lehetsz passzívon, azt utána is kiiratkozhatsz, illetve addig egy másik szakra beiratkozhatsz.
2017. máj. 21. 20:57
 4/4 A kérdező kommentje:
Koszonom
2017. máj. 22. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!