Mit gondoltok a tegnapi (2017) emelt kémia érettségiről? Nehéznek éreztétek? Kb hány pontotok lett?
Egyetértek az elsővel, a nehézség szubjektív. Szerintem ez egy olyan közepes erősségű vizsga volt (a tavalyinál nehezebb, de a 2015-ös érettséginél könnyebb). De ha belegondolunk, az nem baj, ha nehéz egy feladatsor, hiszen mindenkinek az. Egyébként így főleg azok jutnak előnyhöz, akik nem dupláznak.
A számolási feladatok abszolút megoldhatók voltak, az én kedvenc feladatom az utolsó volt. Kijött kereken a 24,3 g/mol, onnantól az ember szinte teljesen biztos lehetett abban, hogy minden jól jött ki a feladatban, van 11 pontja. Szerintem az elméleti résznél voltak félreérthetően megfogalmazott, szívatósabb kérdések. Nekem pl. olyan 92-95% lesz reményeim szerint, de abból az 5-8 pont veszteségből 3 az esettanulmánynál keletkezett, egyszerűen nem értettem a kérdéseket, hogy mire is kíváncsiak pontosan... (Tény, hogy azt hagytam utoljára, feltehetően leszívták az energiáimat a számolások. :D ) Több osztálytársam is hasonlóan járt, hogy az esettanulmánynál vesztett (arányaiban) a legtöbbet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!