Szerintetek SZTE-ÁOK-n lejjebb fog menni a ponthatár a tavalyihoz képest?
Jó lenne, de sajnos sose megy lejjebb. Most üdítő változatosság volna, de igazából örülhetünk neki, ha csak pár ponttal lesz magasabban.
Első válaszoló, a kérdező semmilyen formában nem utalt arra, hogy szerinte külön ember határozná meg a ponthatárokat, egyszerűen tény, hogy most már egy ideje minden évben egy kicsit jobbak lesznek az emeltek, talán azért, mert most elég idős hozzá a szabály, hogy kilencediktől kezdve tudatosan lehessen készülni rá vagy egyszerűen csak annyira népszerű a szak, hogy ritkán fordul elő, hogy valaki úgy jelentkezzen, hogy ne ismerje a ponthatárokat, és egyre magasabbra kerül a léc.
Én is SZOTÉ-ra jelentkezem egyébként, naaagyon remélem, hogy fel fognak venni, de még van egy kémia. Az biztos, hogy ponthatárcsökkenésben ne reménykedjünk (semmi sincs, ami kizárná, csak túlságosan is az ellenkezője történt eddig minden évben, függetlenül a jelentkezők számának csökkenésétől vagy az érettségik "nehézségétől"), de - főleg, mivel 430 felett még akkor se volt a ponthatár, amikor közepezni is lehetett, és a tendencia nagyon azt mutatja, hogy ezekhez a régi ponthatárokhoz zárkóznak fel a mostaniak - szerintem a növekedés most kisebb lesz, mint tavaly vagy tavaly előtt, leginkább öt, de maximum tíz ponton belüli. Aztán meglátjuk, hogy alakul a gyakorlatban.
Sok hajrá neked. :)
Hogyhogy csak akkor okoskodjak, amikor bejutottam? Ez tekintélyalapú érvelés, ráadásul pont azért érdekelnek a ponthatárok, mert még nem jutottam be. :D
Egyébként az utolsó kommentedben pont ugyanarról beszéltél, amiről én is. Nem azt mondom, hogy rá kell görcsölni, sőt, úgyis az a lényeg, hogy amikor ott vagy, ne a ponthatárhoz igazodj, hanem azt lökd, ami a csövön kifér, de nem érdemes arra számítani, hogy csökkenni fog, mert oka van annak, hogy nem szokott. Nagyon sok jó tanuló jelentkezik, és van azért verseny a helyekért, szóval - egészséges keretek között, önbizalommal meg minden mással felfegyverkezve - érdemes felkötni a gatyát. Majd ha már minden meglesz, lehet azon beszélgetni, hogy tök jó lenne x ponttal is bejutni, de egyelőre tart az érettségi, és nem akarok abban reménykedni, hogy kevesebb lesz, mert most elsősorban azért kell tennem, hogy izgulnom se kelljen a ponthatárok miatt.
Egyébként köszi. :)
2016ban emelt biosz érettségin megkérdezték mik azok a zuzmók. Idén mitokondriális éva és kromatográfiát kérdezték... szerintem ez sokmindent elmond. Kémia sem volt épp a főnyeremény. (Perdze tudom itt a gykn mindenki akkora majer hogy 98,9%ost irt)
Amúgy 2013ban csökkent a ponthatár, annak ellenére hogy akkor is mindenki azt mondta jönnek a 460as ponthatárok.
Idén szvsz szerintem csökkenni fog, magántanárom mondta, hogy idén az érettségi átlag csökkent bioszból és kémiából is.
Tehát ilyen logika alapján mondjuk 5-6 év múlva majd 500 pontos ponthatár lessz? És utána? Majd kell még 3 felsőfokú nyelvvizsga? Igazgatói ajánlás?
Mondjuk fura hogy 2014-ről 15-ra alig emelték pár ponttal, tavaj meg 15-17 pontot. Na miért? Amikor még középpel lehetett menni akkor voltak hasonló ponthatárok.
(Amúgy szerinted idén könnyebbek voltak az érettségik még a 2016-hoz képest is? Én ha idén írtam volna a kémiám, biztos nem lenne meg a 80+%)
Mindegy én nagyobb összeget mernék feltenni hogy csökkenni fognak, aztán persze lehet, hogy nem :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!