Ha rosszul sikerülne az érettségi, akkor ilyen eredményekkel felvesznek egyetemre?
Mivel az eredményekből pontok lesznek így azok száma függ hogy vagy eléred-e azt amennyi kell vagy nem.
Ha most kitűnő vagy akkor nem hiszem hogy egy érettségi kifog majd rajtad... Nem kell túlizgulni, annyira bírom hogy ennyien ráparáztok, én anno nem féltem tőle, próbaérettségink volt, ott láttam hogyan megy az egész, előtte előrehozott tárgyból érettségiztem akkor is láttam hogy amennyire felfújják annyira egyszerű az egész.
Nézd írásbelit megírod faszán, pár héttel később megtudod milyen lett, és szóbelin még mindig javíthatsz. Javaslom hogy már semmit se tanulj egyikre se készülj semmit, mert azzal csak azt a kicsit is összekavarod amit már tudsz. nyugodj meg, lélegezz mélyeket, aludd ki magad, reggel kávéval kezdj meg egy kis kaját egyél, akár egy kenyeret vagy pár szem kekszet hogy ne legyen savad, igyál sok folyadékot, suliba menet úgy is a levegőn vagy, kicsit szellőztesd ki magad, ne kattogj a vizsgán, gondolj másra, hallgass zenét útközbe hidd el sokkal jobb lesz.
Semmi izgulnivalód, nem vagyok rá büszke, de osztályt is ismételtem egyszer töri miatt, buktam belőle vagy háromszor, egyszer irodalomból is meghúztak (az volt először, 9 vagy 10-ben), kémiából is mentem később. Matekból általában kettes voltam, néha hármas, az egész érettségire teljesen felkészületlenül mentem, tétje se volt mert nem jelentkeztem sehova, okj-ra mentem. Ennek ellenére a törim lett a legrosszabb 47 %-al, magyar 56, a matek meg 60 %, volt is meglepetés. :D Aztán utána elmentem javítani (nem sikerült :D), meg fizikából írtam egy 50 %-osat, hát ez nem volt elég ahhoz hogy felvegyenek. Mentem megint tavaly, akkor a 73-as matekkal meg egy 66 infóval felvettek, de most megyek megint matekból kedden mert át akarok jelentkezni máshova, sosem elég. :D Őszintén szólva a javítás talán nem is azért sikerült mert annyival okosabb lettem volna, a rutin is sokat számít.
Szóval semmi félnivalód és vesztenivalód nincs, ha 4-es 5-ös voltál mindenből az érettségiket mind 80 % felett fogod megírni, ezt garantálom.
Szerintem ne izgulj. Tudom, már unalmas szöveg, de én az egyetemen vizsgaidőszakban vért izzadok!!! Az érettségi semmi ehhez képest...
Persze én nem büfé szakon tanulok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!