Ha nem megyek el a nyolcadikos kompetenciafelmérésre, annak a jövőben lehetnek következményei?
Régen én is paráztam, sőt hatodikban sírtam is,mert annyira azt hittem,elcseszem.Nem múlik rajta semmi,nem kapsz rá jegyet.Majdnem 1 év mire kikerül az eredmény,ami nem sok mindenkit fog érdekelni.Nekem 6-ban 73% lett,nem túl jó,de nem érdekel.Ez csak egy felmérés,ha elrontod nem leszel rosszabb tanuló tőle.A szüleid se szidnak le.
Az egyik osztálytársam kihagyta a nyelvi kompetenciát, és nem volt semmi,nem kellett bepótolnia, szóval sztem neked se kell majd,ha úgy döntesz nem mész be aznap a suliba.
Semmi következménye nincs.
Ezzel csak azt mérik fel, hogy, hogyan teljesítenek a diákok országszerte. Ebből születnek pl. az ilyen országok oktatását összehasonlító statisztikák.
Illetve nálunk annyi volt, hogy akinek jól sikerült, az kapott egy ötöst a következő évben, amikor kiderült az eredmény.
Szóval megérte jól megírni.
Hát ha átlag fölött szoktál írni, akkor az iskoládra lesz csak negativ hatással, hogy nem mész el. Anno nálunk voltak diákok, akik igazoltan hiányoztak, mert nagyon nem mentek nekik ezek a tesztek. Felsőbe matekból mi kaptunk jegyet a következő tanévben a kompetenciára, de mivel nyolcadikos vagy...
Szerintem menj el, vizsgagyakorlatot szerezni, lesznek még húzos dolgok középiskolában is. Én speciál szerettem ezeket a teszteket, a szövegértéseket a mai napig. (kivéve a 12.es kisérleti Töri munkafüzetben lévőket)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!