Fel lehet készülni irodalom emelt érettségire pár nap alatt, vagy meg se próbáljak elmenni?
Sajnos későn találtam ki, hogy mit szeretnék, és ezidáig nem sikerült foglalkoznom vele.. egy percet sem.
Másból is érettségizek, azokra tudtam készülni, nem is félek tőlük, de az irodalomtól igen.
A szóbelire meg tudom majd tanulni a tételeket, azzal nem lesz probléma, de az írásbelire... képtelenség felkészülni hétfőig.
Mit tudnék csinálni, hogy legalább 40 pontot össze tudjak kaparni? Nyilván senki nem tudja mi lesz az érettségin, nyomtattam már írásbeli feladatsorokat is, de nem hiszem, hogy tudnék ezeken kívül másképp készülni rá.
Olvasott szöveg értése az első feladat.. viszonylag menni fog szerintem, de a műelemzés és a retorika.. annyira nem hiszem, tekintve, hogy nem tudtam semmit készülni. szerintetek van még értelme belekezdenem és akár csak egy napot is rászánnom?? ha nem, akkor koncentrálok a többi érettségire.
Mivel én már leérettségiztem régen, ezért úgymond tétje nem sok van, a 32.000 forintot kivéve, amit befizettem rá.
Szívesen vennék pár jótanácsot, tapasztalatot, mert ha van esély rá, akkor rászánok egy teljes napot, ha nem, akkor lehetséges hogy el se kéne mennem, beégetni magam.. :)
Tudom, hogy komolyabban kellett volna vennem, de két gyermeket nevelek egyedül és mellette dolgozom és próbáltam tanulni amennyire tőlem telt.
Sziasztok!
Köszönöm a kérdést!
Elmentem, de szerintem nem sok eredménnyel.
A helyesírásra biztos megkapom a jó pontot, az már félsiker :D
Egyébként a verselemzésre sikerült megírnom a 800 szót, Vörösmarty Éj és csillag című szerelmes verse volt.
Az érvelésnél pedig csak remélni tudom, hogy összekaparok valahány pontot :)
Az olvasott szöveg értése nem ment, mert sok volt a nyelvtani dolog benne, amit én idő hiányában nem tudtam egyáltalán átnézni, csak emlékezetből írtam be pár dolgot.
Összességében megérte elmenni, semmit nem veszítettem vele, igazatok volt!
Egyébként most már csak azon reménykedek, hogy sikerüljön összekaparni 30-35 pontot, és akkor a szóbelire mivel felkészülök, meglesz! :)
De ez még a jövő zenéje. Sajnos nem tudni, hogy az éppen a dolgozatomat javító tanár milyen véleménnyel lesz az én elemzéseimről, mert ugye lehet neki nem tetszene, de egy másik tanár meg teljesen másképp látja a dolgokat.. Ezért is nehéz ez az irodalom tantárgy..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!