Fel lehet készülni irodalom emelt érettségire pár nap alatt, vagy meg se próbáljak elmenni?
Sajnos későn találtam ki, hogy mit szeretnék, és ezidáig nem sikerült foglalkoznom vele.. egy percet sem.
Másból is érettségizek, azokra tudtam készülni, nem is félek tőlük, de az irodalomtól igen.
A szóbelire meg tudom majd tanulni a tételeket, azzal nem lesz probléma, de az írásbelire... képtelenség felkészülni hétfőig.
Mit tudnék csinálni, hogy legalább 40 pontot össze tudjak kaparni? Nyilván senki nem tudja mi lesz az érettségin, nyomtattam már írásbeli feladatsorokat is, de nem hiszem, hogy tudnék ezeken kívül másképp készülni rá.
Olvasott szöveg értése az első feladat.. viszonylag menni fog szerintem, de a műelemzés és a retorika.. annyira nem hiszem, tekintve, hogy nem tudtam semmit készülni. szerintetek van még értelme belekezdenem és akár csak egy napot is rászánnom?? ha nem, akkor koncentrálok a többi érettségire.
Mivel én már leérettségiztem régen, ezért úgymond tétje nem sok van, a 32.000 forintot kivéve, amit befizettem rá.
Szívesen vennék pár jótanácsot, tapasztalatot, mert ha van esély rá, akkor rászánok egy teljes napot, ha nem, akkor lehetséges hogy el se kéne mennem, beégetni magam.. :)
Tudom, hogy komolyabban kellett volna vennem, de két gyermeket nevelek egyedül és mellette dolgozom és próbáltam tanulni amennyire tőlem telt.
#2 itt emelt érettségiről van szó....
Kérdező, a magyar emelet nagyon alapos, mély irodalmi ismereteket kíván, nem tartom valószínűnek, hogy jól meg tudnád írni. Viszont, veszíteni nem veszthetsz azzal, ha elmész, szerintem mindenképp próbáld meg, max nem sikerül.
Jaj, bocsánat, késő volt már, és az "emelt" szócska felett átsiklottam. Szégyellem.
2-es voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!