A 2017-es évtől kicsit másabb érettségik lesznek. Rengeteg dolog változik szinte minden tantárgyból (nézzetek utána ha érdekel), plusz ha jól tudom az OFi fogja megszerkeszteni a feladat sorokat.
Éppen ezért pár tanártól úgy hallotam, hogy nagy valószínűséggel könnyebre csinálják egy kicsivel az érettségit.
A könnyű relatív fogalom. Sem a könnyű, sem a nehéz nem lesz jó a diákoknak.. A könnyűnél megugranak a ponthatárok. A nehéznél pedig -bár alacsonyabbak lehetnek az elért pontszámok-a központi ponthatárok okoznak gondot, mivel azt nem szokták módosítani.
2017. ápr. 29. 18:40
2/7 anonim válasza:
Remélem könnyebb lesz, mert különben nagy szarban leszek!
2017. ápr. 29. 18:42
3/7 anonim válasza:
Nálunk mindegyik tanár azt mondta,hogy nem tudják mire lehet számítani,tehát lényegében bármi megtörténhet.
2017. ápr. 29. 18:46
4/7 anonim válasza:
Az viszont nem igaz,hogy az Ofi csinálja a feladatokat. (Honlapjukon is oda van írva) - "Azok a jogszabályban előírt követelményeknek és vizsgaleírásoknak megfelelnek, de számos részletében eltérhetnek az OH tételkészítő bizottsága által készített és készítendő feladatsoroktól. A 2017-es érettségi feladatsorok fejlesztése az OH-ban zajlik"
2017. ápr. 29. 18:56
5/7 Estádio de Felchút válasza:
Ennél könnyebb már hová legyen?!
2017. ápr. 30. 00:06
6/7 A kérdező kommentje:
Budapesten az egyik legjobb iskolába járok... A matek tanárunk (csak őt kérdeztem, többi tanár nevében nem tudok beszélni) még soha sem látott 100%os matek emelt érettségit (persze más intézmények diákjai emelteznek nállunk, mert azt "házon belül" nem lehet javítani) és közép szinten is évente kb 1 db van, ha van.
A mi iskolánk nagyon jónak számít, akkor mi lehet máshol?
Éppen ezért nem hiszem, hogy túl könnyű lenne :D...., de nem is baj, csak kíváncsi voltam, hogy van-e alapja annak amit hallotam.
2017. ápr. 30. 00:21
7/7 anonim válasza:
Középszinten simán lehet 100%os erettsegiket irni, pl nyelvből. Nekem tavaly annyi lett. Nyilván ha valamiből jó az adott diák , akkor nem nehéz középszinten 100%ra teljesíteni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!