Mennyire nehéz össze hozni egy 2-es érettségit?
Most fogok érettsegizni, mindenből csak középfokút írok! Választott tantárgyaim az informatika és a német. 3-asnál rosszabb jegyem nincs semmiből sem!
Nekem nincsenek nagy elvárásaim mindenből legalább egy 2-est szeretnék, mert úgy is fizetős Okj-ra megyek utánna.
Matematikától nagyon nagyon félek mert az annyira nem megy. Mindennap 3-4 órát matekozok de így sem érzem hogy menne. Félek hogy nem lesz meg a 2-es belőle. :/
Tanulok mindennap amennyit csak bírok, de úgy érzem kevés vagyok, és nem haladok.
Ti mit javasoltok erre az 1-2 hétre? Mennyit tanuljak? Hogyan csináljam?
Nagyon ideges vagyok. :(
Előre is köszi a válaszokat!
19/L
Ennyire nem kell ráparázni. 30-40%-os eredmény könnyedén elérhető egy függvénytáblával és minimális ésszel is. Aki mindent beleadva sem üti meg ezt a szintet, ott általában valamilyen rendellenesség áll fent (pl. diszkalkulia) vagy más problémák (pl. családi bántalmazás) vannak jelen.
De le tudod magadat is ellenőrizni, 2005-ig visszamenőleg elérhető az összes érettségi feladatsor és a megoldásaik. Írj meg párat, majd értékeld ki magadnak.
A matek 2-es nagyon könnyen elérhető. Gyakorlatilag elég hozzá, ha megérted a feladat szövegét, megkeresed a vonatkozó részt a függvénytáblában, és képes vagy az ott emgadott képletbe beírni az adatokat, majd elvégezni a számítást.
Ennek megfelelően az javasolnám, alaposan tanulmányozd a függvénytáblázatodat, hogy mi van benne, hol van benne, hogy kell használni.
"Aki mindent beleadva sem üti meg ezt a szintet, ott általában valamilyen rendellenesség áll fent (pl. diszkalkulia) vagy más problémák (pl. családi bántalmazás) vannak jelen."
Vagy segghülye.
#4: Ohh, akkor te valami speciális feladatokat kaphattál.
Én amúgy egyetértek az eddigi válaszolókkal. Feleségem matematikatanár általános iskolában. Tavaly az egyik 7-es csoportjával megíratott egy érettségi feladatsort, de előtte átvették a függvénytábla használatát. A 17 fős csoportból ketten nem tudták elérni a 25%-os eredményt, pedig átlagos képességű a tanulók zöme.
Direkt úgy van kitalálva a pontozás is, hogy szinte mindenre adható egy-egy pont. Csak a függvénytáblából a képletek kiírására és azokba való behelyettesítéssel már nagyon közel lehet kerülni a 25%-hoz, egy zsebszámológéppel meg minimális tudással (pl. egyenletrendezés) már bőven teljesíthető is az elégséges szint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!