Emelt töri érettségire fel lehet készülni 2 hét alatt?
Ah, teljesen kivagyok. Az a gond, hogy matekból is emeltezem, és eddig inkább arra készültem, mert próbaérettségit írtunk a suliban.
Én hülye, azt gondoltam, hogy fel lehet készülni az emelt törire 2 hét alatt, ha korábban tanulnál meg az anyagot, úgyis elfelejteném. A témakörök feléből az év közben írtuk ismétlőket, de azokat is át kellene nézni, a másik felét meg az elmúlt 2 év során tanultuk. Tehát az is viszonylag friss. Azt gondoltam, simán menni fog.
Tévedtem.
Nagyon lassan haladok vele. Egészen eddig nem izgultam annyira az érettségi miatt, de most egyszerűen rámjött egy idegösszeroppanást megelőző állapot, a töri érettségi miatt. Úgy érzem, nem fogom tudni megtanulni ezt a rengeteget 2 hét alatt.
Mindig 5-ös voltam töriből, az ismétlődogák és az esszék is kiemelkedően jól sikerültek, de most hatalmas mennyiséget kell megtanulnom.
Teljesen beparáztam, kb már az öngyilkosságról gondolkodom. Nem szúrhatom el, mert ahova jelentkeztem, oda 460/65 koruli a ponthatár, ami azt jelenti, hogy 90% körüli érettségit kell írnom LEGALÁBB. :(
Szerintetek 2 hét alatt meg lehet tanulni az emelt töri érettségire a tananyagot?
Ti hogy álltok a tanulással?
2 hét alatt a teljes anyagot biztos nem fogod tudni bevágni 90%-ra, alapos felkeszülés mellett is ez elég magas cél, de így nem reális.
Én már leérettségiztem pár évvel korábban, és hát nem mondom én se készültem fel eléggé időben. Hasonlóan indultam ki, úgyis mindig ötös voltam, előtte pár héttel volt a középszintű tételekből egy szóbeli kisérettségi, gondoltam ha átfutom az emelt szóbelit is majd jó lesz, hát eléggé pofára estem. Viszont bíztató, hogy a szóbelivel még elég jól fel lehet húzni százalékot, habár nekem így is 74% lett. 2 hét alatt tökéletesen nem fogod tudni megtanulni, de a korábbi esszé kérdéseket nézd át. Megvannak a gyakori témák, amik sokszor előkerülnek esszénél, erre hajts rá még mindenképp,de a tesztes résznél viszont nagyon random dolgokat be tudnak kérdezni ókori vallásokról vagy olyan csatáról ami jó ha egyáltalán dereng.
Az öngyilkosság az érettségi miatt viszont szimplán butaság. Ha idén nem is sikerül bekerülnöd a kinézett helyre újra neki lehet futni az érettséginek, egy tárgy még könnyen javítható és ha egy év csúszással is de be lehet kerülni. Nem itt és most dől el minden, ha elsőre nem is sikerül mindig van még lehetőség. Én se oda kerültem be elsőre ahova terveztem. Újraérettségiztem, letettem egy felsőfokú nyelvvizsgát és itt vagyok a kinézett szakon. :) Plusz tanultam az esetből. Tudom, hogy érettségi előtt ez most tényleg olyan mintha minden ezen múlna, de ez csak látszat. Légy kicsit rugalmasabb, adj bele most mindent, de ne görcsölj rá nagyon. Teljesen felesleges mikor még gimiben is 4 évig nyomják, hogy milyen fontos ez, ilyennel csinálnak idegroncsot a diákokból, mikor bármikor javítjató az érettségi (oké, fizetős, de diákmunkával is 1-1,5 hét alatt megvan az ára).
Köszi a válaszokat! :)
Persze, nem leszek öngyilkos, habár most még jobban megijedtem. :D na mindeg, tanulas, tanulas, tanulas...
Szerintetek szóbelivel együtt kb hány % a reális célkitűzés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!