Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi a baj velem (bővebben lent)?

Mi a baj velem (bővebben lent)?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem tudok tanulni. Igazából nem tudok egy bizonyos időnél ( 10 percnél) tovább figyelni a tananyagra, otthon vagy az iskolába. Állandóan elkalandozok, rajzolok, vagy ilyesmi... Szeretném hógy jó jegyeim legyenek. Most is négyes ötös tanuló vagyok (legfőképpen négyes) ezen szeretnék változtatni, de nem megy. Most vagyok kilencedikes. Van úgy hogy hazaérek, Háromra, vagy fél háromra, és fél nyolcig tanulok, de mégsem tudok ötös dolgozatot írni. Van úgy hogy egy mondatot (ami nagyon egyszerű) Sokszor el kell olvasnom, hogy megértsem!!! És már egyszerűen nem bírom tovább. Egyszerűen nem tudok figyelni! osztálytársaim is mondják , hogy ők csak fél vagy egy órát tanulnak naponta, mégis ötös dolgozatot kapnak. Írtunk évégi vizsgát, most csak irodalomból. Az egész 70 % -os lett. És fontos lett volna nekem, mert bizonyítani akartam, de nem jött össze. Orvos szeretnék lenni és ezért szeretnék nagyon jól tanulni. Az egész jövőmet ere akarom alapozni. És nem sikerül.A szüleim is ki vannak akadva, hogy milyen egy buta gyerekük van! Kérlek segítsetek!
2010. máj. 13. 17:43
 1/6 anonim ***** válasza:

Nekem is vannak ilyen időszakaim:) Pl előző félévben tök jól ment a tanulás, de most valahogy képtelen vagyok leülni:S Biztos a jó idő miatt, vagy nem tudom:D

De azért annyira ne aggódj. Még csak 9.-es vagy. Felvételinél csak az utolsó két év jegyei + az érettségi számít:) 9-ben még nekem is voltak 3-as 4-es jegyeim, most még is itt ülök az orvosin:)

Próbáld meg azt, hogy kijelölsz egy kisebb anyagrészt, és ha végeztél vele, akkor pihensz egy kicsit (eszel egy kis csokit jutalomként, vagy sétálsz egy kicsit, netezel vagy amihez kedved van). Utána megint egy kis rész, megint pihi:)

Vagy én pl nagyon szeretek vázlatokat írni meg rajzolgatni:) Amíg írogatok, addig is muszáj figyelnem rá, de mégsem annyira megerőltető mint a tanulás. És csomó minden ráragad így az emberre:)

2010. máj. 13. 18:01
 2/6 anonim ***** válasza:
A szüleid rohadtul nagy hülyék, ha azt hiszik egy négyes tanuló buta. Hát nem. Egyszerűen neked annyival gyengébbek a képességeid, hogy nem tudsz mindent hibátlanra, hanem csak jól. Ennyi. De ez még mire eljutsz érettésgiig sokat változhat, mellesleg szép álom az orvosi, csak oda meg ugye mindenből kitűnőt kell produkálni... El kéne gondolkodnod rajta, hogy lehet emiatt sajnos nem ez lesz a te álmod.
2010. máj. 13. 19:37
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem kell mindenből kitűnőt produkálni:) Persze ha mindenből kitűnő az ember, úgy sokkal könnyebb:D De duplázás is létezik. Tehát ha a biosz és a kémia/fizika érettségije 90-95% körül sikerül (ami egyáltalán nem lehetetlen!!), akkor felveszik még úgy is, ha minden más érettségi tárgya 2-es. (Persze legalább egy nyelvvizsga kell...vagy két emelt)
2010. máj. 13. 21:29
 4/6 A kérdező kommentje:
És tudnátok valami tippet adni, hogy lehet huzamosan figyelni egy adott dologra, hogy simán ne kalandozzak el?
2010. máj. 14. 17:52
 5/6 anonim ***** válasza:
Próbáld meg értelmezni, illetve olvasd át úgy, hogy aláhúzod a lényeget, aztán meg kijegyzeteled. Addigra kb meg is tanultad, de ha mégsem, könnyebb úgy átolvasni, hogy már van fogalmad a dologról.
2010. máj. 14. 23:52
 6/6 anonim válasza:
Jódhiány vagy más vitamin hiány is okozhatja hogy nem tudsz koncentrálni. Egyél sok vitamint, vasat (spenót, marhahús)gyümölcsöt! Az étcsoki is segít, tanulás közben egyél pár kockát. A jódhiányt sajnos csak vérvétellel lehet kimutatni, de egyél pár hétig jódozott sóval készült ételeket, és ha jobb lesz a helyzet akkor lehet hogy az volt az oka.
2010. máj. 16. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!