Miért van az, hogy magamtól lenne kedvem tanulni, de az iskolában elmegy a kedvem?
Részint teljesen igazat adok abban, amit az előttem lévők írtak, ami kötelező, az mindig szül valamennyi ellenállást. Másrészt magadtól azoknak a dolgoknak nézel utána, amik érdekelnek, az iskolában meg azt is végig kell ülni, amitől kilel a hideg. Harmadrészt otthon a saját módszered szerint, a saját ritmusodban, azzal a módszerrel tanulhatsz, ami számodra a leghatékonyabb, így még azt is elviselhetőbb tanulni, amit nem érdekli az embert.
Én egyetemen vagyok pont így: az órák 80%-át időpocsékolásnak érzem. Itthon szeretek tanulni, de hétköznap sajnos szinte soha nem érek rá, így marad az, hogy minden hétvégém rámegy a tanulásra:S (és akkor még nem tanultam semmi olyat, ami nem szerepel a tantervben:(( )
Szerintem a közösség formálja ezt.
Az óráitokon nem hiszem hogy mindenki örül hogy tanulhat, és a tanár se lelkesen veti bele magát az órába. Ez pedig kihat a te mentalitásodra is.
+ a nagy csoport elvonja a figyelmet.
Gondolj bele miért hatékonyabb egy 3-4 fős csoport mint egy 20 fős. Persze könnyebb egyénekkel könnyebb foglalkozni, de inkább azért mert ez még olyan létszám amivel jól lehet koncentrálni, a másikat segíteni ha nem tudja hangzavar nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!