Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ügyetlen és bizonytalan...

Ügyetlen és bizonytalan vagyok a szakmámban? (több lent)

Figyelt kérdés
Számítógép-szerelő, karbantartónak tanulok, de eléggé ügyetlen vagyok és bizonytalan ezzel kapcsolatban, amit eltudok végezni eddig normálisan az a számítógép szoftveres karbantartása, viszont a szerelés része nem úgy megy ahogy kéne asztali PC-t nagyjából össze tudok szerelni, de még az se 100%, laptop szerelésről nem is beszélek inkább, full pancser vagyok ahhoz, azt se tudom, hogy kell szétkapni, az UTP kábel szerelésben is marha ügyetlen vagyok még, de elhatároztam, hogy nyáron rászánom az időmet önerőből gyakorolni, viszont a bizonytalanság még mindig fenn áll, azóta csak szenvedek és gyötrődök, ahogy lelkesen elkezdtem, kezd olyan túlélés lenni szinte az egész számomra, de ha már 1 évet kibírok, akkor már illene befejeznem, hogy legyen valami papírom és végzettségem, viszont az egészben az a vicces, hogy a Szobafestő szakmát még életemben nem tanultam, de valahogy több tehetséget meg bátorságot érzek benne mint szakmában, mikor precízen és önállóan kifestettem a lakást, mint a virtuális PC világban... Szerintetek? Tervben van nálam úgy is, hogy lesz még egy szakmám, mert így esélytelen számomra a jövőkép, max maszekba jó lesz, de ettől a számítógéptől az a helyzet, hogy komoly dolgokat már nem remélek, mellesleg, hogy szinte mindenki ezt nyomatja már... Ti mit tennétek?

2017. márc. 11. 22:25
 1/3 anonim ***** válasza:

Szerintem két lehetőséged van, de te tudod felmérni azt, hogy melyikkel jársz jobban.

1. Gyakorolsz. Döbbenetesen sokat lehet fejlődni, ha tényleg összeszeded magadat, és senki se úgy született, hogy ügyesen tudott szerelni.

2. Elmész másik szakmát tanulni, lehet, hogy tényleg nem ez volt a te területed, aztán lehet, hogy máshol is eljutsz erre a pontra, de akkor már tudni fogod, hogy ez azért van, mert neked vannak ilyen mélypontjaid, és elhatározod, hogy azt már mindenképpen elvégzed.

Jó, persze vannak más lehetőségek is, de szerintem ez a két forgatókönyv az, amivel jól jönnél ki. Ha nem szereted azt, amit csinálsz, nem valószínű, hogy életed végéig elleszel vele, kivéve persze, ha tényleg csak annyi a baj, hogy fejlődnöd kell belőle, mert az viszont mindenkinek megvan, és szerintem nem kell rágörcsölni akkor is, ha kilátástalannal tűnik. (bár meg kell jegyeznem, hogy ha béna szerelő leszel, annak híre megy, és nem fogsz olyan könnyen megélni belőle)

2017. márc. 11. 23:01
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, az a helyzet, hogy tény és való, hogy gyakorlat teszi a mestert, de sajnos suliba alig van szerelős gyakorlat, sok marhaságot tanulunk, aminek nem sok köze van a szakmához igazán, és ez az egész ráadásul nem is kézzelfogható szakma, a szerelést leszámítva, mert vannak olyanok akik már kiskoruk óta ebben nevelkednek és nekik szinte már meg van az előképzettség, csak a bizonyítványuk hiányzik, nekem viszont még az sincs, ugyanakkor papír se, de hát így mit sem fog érni, ha tényleg ügyetlen leszek, nem tudom még igazából; lesz ami lesz, egy biztos: nem tehetek róla, hogy én nem születtem bele a virtuális világba kellő képen, gépet is csak később kaptam, mert volt gyerekkorom, de ere büszke is vagyok, ha meg tragikus vége lesz, így is úgy is lesz még egy szakmám, amivel tényleg jól fogok boldogulni, lehet még nem találtam meg az igazi utamat...
2017. márc. 12. 00:33
 3/3 anonim válasza:
Hogy vagy,Kérdező?
okt. 29. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!