Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 20 éves vagyok, tavaly érettsé...

20 éves vagyok, tavaly érettségiztem. Szeretnék orvosira járni. Hogy kezdjek neki az emelt biosz-kémia érettségiknek?

Figyelt kérdés
2017. febr. 22. 16:54
 1/4 anonim ***** válasza:
Megszerzed a szükséges könyveket, elkezded tanulni, majd mikor már bizonyos szintre jutottál, elkezded csinálgatni az online elérhető teszteket.
2017. febr. 22. 17:04
 2/4 anonim ***** válasza:

szia :)

én bioszra a mozaikos 10-es,11-es,12-es könyveket ajánlanám, ezeket tanuld meg a követelményrendszer szerint, van benne sok ábra érdemes azokon is elgondolkodni, mert ha tudod is használni és érted amit tanulsz az jobb az érettségin is

van a mozaiknak egy feladatgyűjteménye,azt hiszem 11-12-eseknek ez még jó, plusz emelt szintű érettségi feladatsorokat csináld ha már az anyagnak nagyobb részét tudod,

kémiából a villányi könyveket számláshoz pl az ötösöm lesz kémiából-t ajánlom plusz csinálj itt is sok feladatsort a korábbi évek feladatsorai mind fent vannak a neten

2017. febr. 26. 19:39
 3/4 anonim ***** válasza:

Szia!

Mindenki a mozaikot isteníti de bevallom nekem nem jött be. Arra jó, hogy az órán meghallgasd és a tanár mellett tanulj belőle, de érettégire... Igen, elvileg ebbe benne van miden, de sok helyen a fontos dolgok elenyésznek, a nem fontosakból meg túl sok van. Én a több forrást javaslom, mindegyiket másra... Pl van a zöld kaméleonos (maxim?) könyv, nem vastag és érettségi alapnak nagyon jó. Aztán van a Panem, ami anyagban nem a legjobb de elv. az érettségiben sok ábra ebből van/ nagyon hasonló. Nagy Etelének vannak követelményrendszer szerint kidolgozott jegyzetei. A mozaikot arra ajánlom, hogy egy jó, szilárd alapra olvasd át, informálódj, de el akarod kezdeni azt bemagolni, és nem vagy autista, akkor szerintem esélytelen ezzel a könyvvel.

Am ha a követelményrendszert végigböngészed, vannak benn érdekes dolgok.

(Nem állítom h én ezeket mind megtanultam/megtanulom, de ilyen sorrendbe nyúlok hozzájuk. Persze suliban is jó tanárom van!)

Üdv, idén érettségiző

(telefonról írtam, helyesírás elnézendő)

2017. márc. 19. 02:18
 4/4 anonim ***** válasza:

Az én módszerem:

Biológia tantárgyhoz javaslom Mándics Dezső-Molnár Katalin: Biológia, ennyit kellene tudnod c. könyvét, és Bán Sándor: Kiegészítő fejezetek a biológia érettségihez,közép-és emelt szint c. könyvét. Illetve a mozaik kiadótól 9-12-ig a biológia könyveket!

Kémiából a Mozaik könyvek+ Villányi tankönyvei nagy segítség-pl az ötösöm lesz kémiából.

2017. márc. 22. 20:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!