Mi a véleményetek a 2017-s érettségivel kapcsolatban?
Ma telik le a jelentkezési határidő, és facebookon megjelent, hogy az oktatási ombudsman támogatja a diákokat, vagyis szerinte is jogszerűtlen az idei érettségi!
A diákok nem kaptak elég időt felkészülni, különösen szakmai érettségikből nem!
Nektek mi a véleményetek erről??? :) Hátha van itt jogi szakértő!
Tényleg kíváncsi vagyok, mert facen csak a sok agymenő írogat!
Ez szerintem egy fokkal kulturáltabb helyszín!!! :)
Szerintetek lehet majd panasszal élni, és lesz valamilyen változás az ügyben ma éjfélig??? :)
KÍVÁNCSI VAGYOK! BOCSI! :)
Előre is köszönöm a válaszokat, és kérem a 10 éves trollokat, ha lehet távolodjanak az ágy irányába elfelé!
HOLNAP ISKOLA VAN!
Azt hiszem, az ombudsman csak a szakmai érettségikről beszélt, de legalább annyi szerencse van a dologban, hogy a felsőoktatásba jelentkezők többsége ugyanazt az érettségit írja. Ez nyilván jogtalan előny azoknak, akik a régi érettségit írták, aminek viszont nem kellene így lennie.
Én egyébként azt a kimenetelt jósolom a dolognak, hogy mindenki ki lesz akadva, hogy milyen nehéz, de az átlag nem mutat majd eltérést. Nem hiszem, hogy lényegesen nehezebb lesz, hiába "nehezítésként" él a köztudatban.
A szakmai érettségi viszont egy másik kategória, azt nagyon megalapozatlannak tartom én is. Szerintem maximum felmenő rendszerben lenne értelme bevezetni a most elsős szakmai évfolyamnak, remélem, hogy ezügyben lesz változás.
(az érettségi feladatlapok összetételében már nem nagyon lehet változtatni, mert ezeken már dolgoznak egy jó ideje)
Egyrészt sz ombudsman valóban a szakmai érettségiről beszélt és az élő idegen nyelvről, ami helyett úgyse lehet másikat választani, legfeljebb a követelményt vehetik vissza.
Másrészt mindig a hatályos jogszabályok szerint kell eljárni. Ha a kormány mégis változtatni akar valami, akkor majd kiadnak egy új rendeletet egy meghosszabbított határidővel és a szakmai érettségi jelentkezések egyszeri módosítási lehetőségével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!