Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan tudom igazolni azt,...

Hogyan tudom igazolni azt, hogy tanultam több mint 2 évig egy tantárgyat szlovákul (Szlovákiában)?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tudom elég furcsa krédés lehet, de találtam olyan infot az interneten, miszerint ha több mint 2 évig tanultam egy tantárgyat (ami lehet akár a szlovák is ) szlovákul, és az iskola vezetősége tudja biztonyítani, akkor kapok plusz pontot. Csak ugye itt jön a bibi. A suliba az igazgatóságnak sejtelme sincs, hogy mégis hogyan lehet ezt igazolni, a neten meg nem találtam semmi papírt amit kikéne ezzel kapcsolatba tölteniük.

Írtam már a felvinek is e-mailt ezzel kapcsolatba, de még sajnos nem érkezett válasz, és félek hogy kifutok az időből. Valaki esetleg tudna segíteni? Ha igen azt nagyon megköszönném:)

2017. febr. 10. 19:39
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
A bizonyítványodban nem szerepel minden tárgy, amit tanultál?
2017. febr. 10. 20:00
 2/3 A kérdező kommentje:

"Amennyiben az iskola vezetősége igazolja, hogy legalább két éven keresztül tanult a diák szlovák nyelven egy közismereti tantárgyat - ez lehet maga a szlovák nyelv és irodalom is - ezért az igazolásért felsőfokú nyelvvizsga többletpont jár. Ezt az igazolást már a jelentkezéshez is lehet csatolni, vagy akár a tanév végén, az érettségi bizonyítványhoz is hozzá lehet csatolni "

A bizonyítványba benne van, viszont így szólt a szöveg. Ebből gondolom, hogy kell valami külön papír, amit az iskolának kéne kiírni/igazolni.

2017. febr. 10. 20:07
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Az öcsémnek kellett hasonló igazolás, de ő itthon, Szlovákiában tanult. Azt hiszem, egy szakszemináriumokról volt szó. Az igazgató írt egy "igazolom, hogy x tanévben teljesítette x tantárgy feltételeit... Lásd melléklet: bizonyítvány" szövegű hivataos igazolást. Tehát ki tudnak ilyet állítani, kérdés, hogy ez magyarországi egyetemre is megfelel-e. Szerintem érdemes lenne a konkrét egyetem tanulmányi osztályán érdeklődnöd.
2017. febr. 10. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!