Mérnökinformatikus, gazdaságinformatikus, programtervezőinformatikus?
Ebben a három szakban gondolkozom, kíváncsi lennék a véleményetekre:
Mennyire versenyképesek ezek a szakok (külön-külön), mennyire elvégezhető, mik az alapvető jellemzőik. Lány vagyok, leginkább a matematika érdekel és legszívesebben gazdaságinformatikus lennék de félek, hogy nem tudok elhelyezkedni vele, amolyan "büfészakma".
Ja, és BME vagy Veszprémi egyetem?
A mernokinfo és a programozói szakok talán a legversenykepesebbek az egész felsőoktatásban, de a gazdaságinformatikus sem bufeszak.
Mindegyik iszonyat nehez.
A gazdaságinformatikus mint a nevében is benne van gazdaságot és informatikát tanul, csak így éppen nem fogja megtanulni egyiket sem annyira amennyire kellene
A mernokinfo és a programozo között az a különbség, hogy a mernokinfos tanul fizikát is, a proramozok pedig cserébe több diszkret matematikát tanulnak. Továbbá a mentők infó hardver a programozó pedig szoftver soldalrol közelíti meg az infot.
A BME biztos erősebb, bár szerintem itt a Pannonon sem rosszak ezek a szakok.
Amúgy sok ilyen kérdés van, csak használni kéne a keresomotort
A gazdaságinformatikus nagyon jó szakma. Kb. ugyanolyan jók az elhelyezkedési esélyeid és a fizetési kilátásod, mint a programozó informatikusnak és a mérnökinformatikusnak. A BME-n van gazdaságinformatikus oktatás, de csak mesteren, tehát ez egy jó szak.
Annyi az előnye a gazdinfonak, ha később meggondolnád magad, akkor simán mehetsz belőle gazdasági mesterre is, informatikai mesterre is.
Ha lány vagy a BME mérnökinfót semmiképpen nem ajánlom. Több oktató miatt, akik nem csípik a lányokat. De egyébként sem ajánlom. Ha mérnökinfó Veszprém, vagy ÓE. Gazdinfó BGE vagy BCE. Programinfó meg ELTE.
Miért nem ajánlod a BME mérnökinfot??
Azért a BME egy sokkal nívósabb egyetem, mint az OE, és azért a 30-40 pont különbség a felvételinél is jelenthet valamit nem??
(No offense, csak az indokra lennék kiváncsi)
Veszprémben nem érdemes gazdinfót hallgatni?
Mit kell elvégezzek bsc-n hogy a mestert bme-n csináljam?
Köszönöm a válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!