Mernokinformatikus vagy gazdasaginformatikus? Elhelyezkedesi lehetosegek? BME, OE mernokinfo, vagy BCE gazdinfo?
A "mérnökinformatikus" egy gyűjtófogalom, mint a "villamosmérnök"
Azonbelül meg mégis mit akarsz dolgozni?
Villanyszerelést? Erősáramú rendszer karbantartást, telepítést?
Vagy pl infó vonalon:
Seo marketing vagy web?
Programozás rendszerfejlesztés?
Vagy üzemeltetés?
A végcélt kellene tudni, mert ez így elég latymatag kijelentés, hogy az "keresett"
Nem midnen ága keresett, és nem is minden ága van itthon megfizetve.
Ha hírszerzéshez mész etikus hackernek, akkor nem lesznek anyagi gondjaid, max az egész életed egy inkognító lesz...
Oylan szerintem hogy Gazdasági Informatikus, nem létezik.
Én még csak könyvelőről, bérszámfejtőről, brókerről, és kockázatelemzőről hallottam.
Ennyi hülye, dilettáns választ.
A mérnökinfó ugyanúgy kevert szak, mint a gazdinfó.
Szerinted melyik szoftverfejlesztő használja az itt megszerzett fizika meg mérnöki tudását?
Viszont olyan informatikust, akinek vannak gazdasági ismeretei is, sok helyre keresnek. Sok álláshirdetésben van követelményként, hogy "Gazdasági és/vagy informatikai végzettség".
Ez nem úgy néz ki, hogy 50% gazdálkodási 50% programtervezői tanterv összeollózva. A gazdaságnak meg az informatikának van egy közös keresztmetszete.
Itt van például a Big Data, ami most feltörekvőben van, sok álláshirdetés van ezzel kapcsolatban. Vagy ott van a pénzügyi informatika szakirány gazdinfón, amit a BME indított a Morgan Stanley-vel közösen. Biztos büfé szak.. De mondhatnánk még a vállalatirányítási rendszereket vagy az üzleti elemzést is, amihez ez a 2 terület együttesen hasznos, a kvantos munkákról nem is beszélve...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!