Mennyire nehéz a matek gazdálkodási és menedzsment illetve nemzetközi gazdálkodás szakon?
játék a számokkal :))
egyébként a kalkulus pont az a tárgy,ami gyakorolható :)
lineáris algebra dettó ilyen
a statisztika meg a valószínűségszámítás már feladhatja a leckét azoknak akiknek nincs affinitása a matematikához,de egy kettest össze lehet szedni szorgalommal
egy matematikus
Gazdálkodás Menedzsment szak.
Én 5-ös voltam matekből, viszont érettségi után 5 évvel mentem egyetemre. Azelőtt OKJ Boltvezető (némi matek ott is volt, sokaknak az is nehézséget okozott, nekem ment) és boltot nyitottam. Mivel már jártas voltam a gazdasági életben, meg korábban nagy matekes voltam, úgy gondoltam sima ügy lesz. Tévedtem :D
Az már nagyon komoly szint, főleg, hogy kb semmire sem emlékeztem, ezekből, amit tanultunk. + vállalkozás mellett tanulni se nagyon volt időm, meg ugye levelező képzésen, heti 1x 2 órában tömörítve... Nem buktam meg, hoztam egyből egy kettesre. A társadalmi tárgyak viszont 4-esre. Pedig Suliban anno pont ellenkezőleg, a matek volt ötös, az ilyen tárgyak meg 3-as.
De nem akarlak elijeszteni: akinek megvan a magához való esze, ügyes és kreatív, az nem fog bukni, egymás után 3x biztosan nem. Én simán kidumáltam magam vert helyzetből is. Egyszer sem buktam semmiből.
Ha mégis erre a szakra mennél, magántanárt első évre mindenképpen javasolnák, illetőleg a videó leckék nézését. Meg addig is, YouTube-on ismételt át az alap dolgokat is, az elejétől matekból. Kezdve egészen a törtekkel.
Köszi a tanácsokat! Ha felvennének nyáron mindenképpen intenzíven matekoznék, és félév közben is járnék matektanárhoz. Nagyon nyitott vagyok ezekre az online matekozós honlapokra és matekozós youtube csatornákra, úgyhogy ha valaki tud még ilyet ami jó ne legyen rest megosztani velem. :) Köszi!
Alapjáraton máshogy gondolkozom, mint az emberek 80%-a, lehetséges, hogy ezért vannak nehézségeim matekból. Szerintem csak meg kell találnom a magam módját a megértéséhez. Persze az is abszolút elképzelhető, hogy tényleg hülye vagyok hozzá. Ebben az esetben pedig csak a szorgalmamra és a kitartásomra támaszkodhatok, hiszen megtanulhatatlan dolog nincs, legfeljebb sokat kell hozzá szenvedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!