Melyikkel tudnék jobban boldogulni az életben?
4 szakmán gondolkozom: Kereskedelem és Marketing, Pénzügy és Számvitel, Gazdálkodás és Menedzsment, Média és Kommunikáció. Mindegyiknél felsőoktatási szakképzésről lenne szó!
Február közepéig lehet tudtommal jelentkezni most is, tanácstalan vagyok, olvastam utánuk pár helyen, de gondoltam meg is kérdezem.
Szerintetek melyik lenne a legcélszerűbb? Könnyen elhelyezkedés szempontjából, kereseti lehetőség szempontjából.
Előre is nagyon, de nagyon köszönöm a válaszokat!
Az első nagyon el van tájolva, pénzügy és számvitel után nem kell mérlegképest elvégezned, mivel felmentési eljárással kikérheted, de a psz-re jártál, a legtöbb céget ez nem érdekli, mivel egyetemen sokkal magasabb szinten tanuljátok a számvitelt, mint az okj képzésen
mondjuk ha valami mérlegképesre épülő dolgot akarsz elvégezni, akkor érdemes kiváltani
Gazdmen-t lehet sokan végzik el, de ha ebből levonod a zskf és társait már sokkal kevesebben lesznek, felüetes tudást ad az üzleti élet területeiből, de ha specializálódsz egy területre, mondjuk logisztikára, akkor bsc-vel is könnyű elhelyezkedni
Kermark-ot tenném a harmadik helyre, nyelvek minden gazdasági szakhoz kellenek, talán a psz-nél annyira nem fontos.
Kommunikáció felejtős, ha beszélsz 2-3 nyelvet talán kifoghatsz egy SSC melót aminek semmi köze nem lesz a szakmádhoz
Rosszul tudod, mivel ez nem egyetem függő, hanem a kormány szabja meg.
"2. Valamennyi vizsga letétele alól felmentést kérhet a bolognai képzési rendszerben
pénzügy és számvitel alapképzési szakon, vagy
számvitel mesterszakon, vagy
gazdasági szakképzés közgazdásztanár szakképzettség pénzügy és számvitel szakirányon
felsőoktatási intézményben az oklevél kibocsátásának feltételeként letett záróvizsgával rendelkező."
"Meg ami nem mindegy, hogy ez csak alapszak esetén érvényes, míg a kérdező leírta hogy mindegyik lehetőségnél felsőoktatási szakképzésről van szó."
Ez igaz, ő viszont alapképzések nevét írta le, szóval kicsit el van tájolva :D
Itt is fel vannak sorolva: [link]
Szóval úgy irják pl emberi erőforrások [személyügy] hivatalosan, de azért a szakirány megnevezése nélkül is érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!