Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Most kezdeném írni a szakdolgo...

Most kezdeném írni a szakdolgozatomat, csak azt nem értem, a konzulensem mondta, hogy írjam bele xy könyvei alapján foglalom össze, de ezt csak a szó szerint idézett résznél kell írnom, vagy már most is?

Figyelt kérdés

..most még csak lefordítom úgymond az én nyelvemre a dolgot és úgy írom le. Már most is írjam oda az elejére, hogy xy könyve alapján foglalom össze?

Köszi előre is!

2017. jan. 30. 16:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
69%
Tobbet tudnank segiteni, ha tudnak hogy milyen a diplomaminkad. Ha jol ertem nem egy altalad keszitett valamirol irsz (muszaki terultene) hanem egy olyan temarol, amirol mar sok szakirodalom van? Van benne sajat kutatas is?
2017. jan. 30. 17:00
 2/14 anonim ***** válasza:
52%
Mindne mondat után zárójelben oda kell írni, h honnan vetted. Tök mindegy hogy fogalmazod át
2017. jan. 30. 17:01
 3/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

A fotó felhasználási lehetőségei a vizuális nevelésben, a témám. Igen, már sok szakirodalom van belőle. A tanár azt javasolta, hogy először a fotótörténettel kezdjem.

2017. jan. 30. 17:04
 4/14 A kérdező kommentje:
Ja igen, a második része saját kutatás lesz.
2017. jan. 30. 17:05
 5/14 anonim ***** válasza:
76%
Amit a kérdésben leírtál, az a tartalmi hivatkozás, és igen, azt is jelölni kell, hogy kitől származik az adott gondolat:).
2017. jan. 30. 17:16
 6/14 A kérdező kommentje:
Értem, köszi szépen! :)
2017. jan. 30. 17:18
 7/14 anonim ***** válasza:

Hat igen, gondolm ha nem egy kov alapjan irod, hanem tobb szakirodalmat hasznalsz hozza, ergo ne, egy konyv kivonatopasat csinalod meg, hanem osszeszeded tobb helyrol az infot es a sajat szavaiddal a tanultakkal kieveszitve atfogalmazod, akkor eleg a vegen feltuntetni az irodalomjegyzekben.

Zarojelben, vagy meghivatkozva az eredti szezot mivet a lap aljan csak akkor kell, ha szo szerint idezel. Legalabbis nekunk igy volt, de masnal is hasonlo formai kovetelmenyek voltak. Amugy meg lesz idod erre, kezd el ahogy gondolod, es a komzulens ugyis segit.

2017. jan. 30. 19:21
 8/14 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy nekem nem segít, mert már így is pikkel rám, hogy nem haladok...

Most hirtelen még abba is belezavarodtam, hogy mondták más tanárok, hogy az I. rész az elméleti bevezető- hogy akkor ez a szakirodalom feldolgozás? Gáz, hogy ezt sem tudom, de hirtelen még ezt is keverem.. mert II. résznek írtam a kutatást.

2017. jan. 30. 19:51
 9/14 anonim ***** válasza:

Hat nekem ha jol emlekszem az 1 resz a tema bemutatasa volt, egyfajta bevezeto, miert azt a temat valasztottam, stb. A tovabbi reszekben volt a tema nagyobb fejezetkben kifejtve. Pl a tortenelme vagy fejlodese a temanak, es igy szepen felepitve kulon fejezetkben az altalanos resztol - ami akar lehet a szakirodalmakbol is - a bonyolultabb komkretabb megvalositasokig. Nekem muszaki szakgogam volt. De en ugy csinaltam, hogy a szakirodalom feldogozasa melle tettem be a sajat megvalositasomat, tehat a konkret peldakat.

Gondolom neked is tobb alcimet alfejezetet is feldolgoz a szakirodalmad, meg majd a sajat kutatasi eredmenyed is...nekem lett vagy 16 fejezet osszesen, mar nem tudtam mit szedjek ki belole,hogy bele ferjek a keretbe :D

Majd a legvegen volt egy befejezo resz, amiben gyors osszefoglalas es bullshit-eles arrol hogy hat ez miert olyan csucsszuper es elore mutato.

Tovabbra is azt tudom tanacsolni, hogy kezd el osszirni amid van, kezd el osszerakni a strukturat, hogy mit akarsz mindenkepp beletenni, mit szeretnek alaposabban kifejteni, aztan majd ami meg jon kiegeszited, ami nem kell kihuzod. Es kezd el kidolgozni szepen oket. Majd utana osszeollozod es formazod. Nem tudom mikor van a hataridod hogy felmutass valamit, de egy vazlat meg a bevezeto az elso idopontra azert minimum legyen meg, hogy ne nezzenek tok erdektelennek. Bar nem tudom mi az elvart, nekunk 1. felevben csak ennyi kellett, mashol mar megkoveteltek szinte a kesz szakdogat.

2017. jan. 30. 20:07
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Bocsi, ez első rész az tényleg Bevezető, én is így tudom, de azt úgy hallottam, vagy nem is tudom, hogy mondjam, hogy később érdemes megírni(?) Mármint, most még nem látom át annyira a témát, és nem tudnék erről olyan sokat írni.

De köszi, próbálkozom azokkal, amiket írtál!

2017. jan. 30. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!